Comisia juridică: Avocații parlamentari au voie să pledeze în procese împotriva statului. PSD anunță că nu susține acest amendament

Comisia juridică: Avocații parlamentari au voie să pledeze în procese împotriva statului. PSD anunță că nu susține acest amendament
Foto: napocanews.ro

Mai multe incompatibilități au fost eliminate, marți, de către deputații din Comisia Juridică, care interziceau avocaților parlamentari să pledeze împotriva statului, dar și într-o serie de cauze penale. Printre acestea se numără spălarea de bani, și traficul de droguri, relatează Hot News.

Votul nu a fost comunicat public, având loc în secret.

Președintele Traian Băsescu a trimis o cerere de reeexaminare în ce privește transparența în exercitarea funcțiilor publice.

În această cerere, Băsescu sesiza că este inoportun ca parlamentarii să pledeze în calitate de avocați împotriva statului, argumentând că eliminarea acestei incompatibilități, ”este de natură să pună în discuție imparțialitatea, obiectivitatea și independența parlamentarului, creând posibilitatea unui conflict de interese”.

Florin Iordache, deputat PSD, a declarat pentru B1 TV că Partidul Social Democrat nu va susține un astfel de amendament.

Există un amendament, s-a discutat aseară cu Comisia Juridică. (…) Nu există un raport definitiv pe asemenea amendament. Oricum este regretabil dacă ar fi fost susținut de un anumit grup parlamentar. Ce vă pot spune eu este că parlamentarii PSD nu pot susține un astfel de amendament. Este împotriva legii, împotriva Agenției Naționale de Integritate, împotriva statutului parlamentar”, a declarat Iordache.

Deputatul PSD susține că un astfel de amendament nu va trece de Comisia Juridică.

Un astfel de amendament nu o să-l vedeți trecut și ieșit din Comisia juridică pentru că raportul de forțe ne permite în Comisia juridică de la Camera Deputaților să nu trecem un astfel de amendament. Ar fi o golănie”, a precizat Iordache.

Inițial, președintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă de la PC, a susținut că raportul final nu a fost elaborat, fiind vorba doar de ”discuții în principiu”.

Florin Iordache, despre amendamentul potrivit căruia juriștii ar putea pleda în procesele cu statul

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`