Comisia juridică a decis că aleșii locali care au trecut la alte partide nu își vor pierde mandatele. PNL amenință că va contesta decizia la CCR

Comisia juridică a decis că aleșii locali care au trecut la alte partide nu își vor pierde mandatele. PNL amenință că va contesta decizia la CCR
Foto: evz.ro

Primarii și consilierii care au trecut la alte partide ca urmare a aplicării Ordonanţei 55/2014 privind migrația aleșilor locali nu-şi vor pierde mandatele, a decis marți Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, informează Mediafax

Comisia a adoptat un amendament al PSD care prevede că „toate efectele juridice, poltice sau de altă natură produse ca urmare a exprimării opţiunii de către primari, consilieri care urmare a Ordonanţei 55 se păstrează în integralitate”.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței Comisiei au fost respinse toate amendamentele PNL care prevedeau ca aleşii locali care au trecut la alt partid să-şi piardă mandatele, iar sumele privind indemnizaţiile încasate de aceştia să fie recuperate.

Vicepreşedintele Comisiei ,Teodor Nicolescu (PNL) a declarat după şedinţă că PNL va sesiza Curtea Constituţională dacă acest amendament va fi adoptat de plenul Camerei şi al Senatului.
În schimb, vicepreşedintele Comisiei, Ciprian Nica (PSD) a precizat că aleşii locali nu-şi pierd mandatele, pentru că nu are rost să se creeze o instabilitate juridică.

Un vot asupra Comisiei juridice privind respingerea Ordonanţei 55 urmează a fi dat în plenul Camerei Deputaților.

Emisă înaintea alegerilor prezidenţiale, Ordonanția 55 prevedea că pe o perioadă 45 de zile aleşii locali pot trece la alt partid fără a-şi pierde mandatul. Curtea Constituţională a decis însă că această ordonanţă este neconstituţională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`