Comercializarea sau oferirea de băuturi alcoolice gratuit minorilor se sancționează. Iohannis a promulgat legea

Comercializarea sau oferirea de băuturi alcoolice gratuit minorilor se sancționează. Iohannis a promulgat legea
Foto: pixabay.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede sancționarea cu amendă și suspendarea activității localurilor publice pentru comercializarea sau oferirea băuturilor alcoolice gratuit minorilor.

„Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Publice, conform Adevărul.
Actul normativ modifică şi completează Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în sensul stabilirii drept contravenţie a comercializării sau oferirii cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze aceste produse.

Ce sancțiuni prevede actul normativ

Prin aceste noi modificări, contravenție constituie comercializarea sau oferirea de băuturi alcoolice gratuit minorilor de către unitățile autorizate să comercializeze acest tip de băuturi.
Astfel, unitățile care încalcă aceste prevederi riscă o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei și suspendarea activității localului pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.
Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților la finalul lunii mai, cu 268 de voturi „pentru”, patru „contra” și 2 abțineri. Inițiativa legislativă a fost propusă de către mai mulți deputați PSD, un deputat PMP și 2 neafiliați.

Fără simboluri sau inscripții pe drapelul țării

Klaus Iohannis a mai promulgat astăzi, 19 iunie, o lege care prevede ca pe drapelul României să nu fie adăugate inscripții si simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin reguli militare.
Legea modifică şi completează Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

„Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare”, prevede proiectul.
„În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul modifică şi completează Normele privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.157/2001”, mai arată proiectul de lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`