Coleg cu Nicușor Dan în lotul olimpic, despre așa-zisul document al Securității, în exclusivitate la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir: Eram ca frații, eram idealiști și eram focusați doar pe matematică. Lucrurile de acum par cusute cu ață albă (FOTO)

Coleg cu Nicușor Dan în lotul olimpic, despre așa-zisul document al Securității, în exclusivitate la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir: Eram ca frații, eram idealiști și eram focusați doar pe matematică. Lucrurile de acum par cusute cu ață albă (FOTO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Octavian Fărcășanu, component al lotului românesc de la Olimpiada Internațională de Matematică din Australia, a vorbit despre fostul său coleg Nicușor Dan și despre documentul care circulă în spațiul public, în cadrul unui punct de vedere transmis în exclusivitate, luni, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Octavian Fărcășanu, despre Nicușor Dan și colegii lor: Eram ca frații, eram idealiști și eram focusați doar pe matematică

Punctul de vedere al lui Octavian Fărcășanu a fost transmis de Radu Buzăianu.

„Ce spune fostul coleg al lui Nicușor Dan? În urmă cu câteva momente ne-a trimis această declarație. A spus că ei erau ca frații, erau copiii idealiști, care erau foarte focusați doar pe matematică. Aveau un coleg în lot care era extrem de ciufut și pus special cu ei, asta e interesant, pus special cu ei ca să îi raporteze, însă nu avea ce să zică. N-avea ce să raporteze, până la urmă erau niște copii de 17 ani, e și ridicolă discuția, ce puteau să facă acolo? (…) Vă spun ce vă spune domnul Fărcășanu (…), a spus că orice se poate spune acum, dar par toate lucrurile astea cusute cu ață albă. Asta este declarația făcută ca reacție la aceste declarații care au fost furnizate astăzi în mod siderant”, a declarat Radu Buzăianu.

Răzvan Zamfir a intervenit: „E interesant de primit și această reacție din partea unuia dintre membrii lotului, un om care a fost acolo atunci cu Nicușor Dan, care, uite, nu se ferește și să arate cu degetul spre cine consideră el că nu era în regulă (…). Deci domnul Fărcășanu nu îl vede pe Nicușor Dan în ipostaza turnătorului”.

Într-o postare pe Facebook, Radu Buzăianu a atras atenția asupra altei neconcordanțe din document: „Cel de lângă cel cu cartonul a fost coleg la olimpiada de matematică cu Nicușor Dan. Îl cheamă Octav Fărcășanu. Locuiește de 20 de ani în America, nu au mai ținut legătura. Întâmplarea face să avem o cunoștință comună. Și să fie fix acum în țară. Și de aici începe spectaculozitatea. În documentul scos de pesediști azi sunt invocați toți cei din lotul olimpic. Și aici vine spectaculozitatea pe care o citiți la mine in premieră. În documentul redactat, zic ei de un securist în 88′, este numit Petre Octav Fărcășanu. El și-a adăugat un nume de sfânt. Nu Petre, chiar Petru. În 2006. Nu avea cum să fie redactat documentul de securiști înainte de 89′. Râșilor!”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital