Codrin Ștefănescu către președintele organizației Bistrița-Năsăud: “Papagalule, ce morții mă-tii vrei?”. Mesaje dure în ședința PSD după condamnarea lui Dragnea

Publicat: 23 04. 2016, 09:57
Foto: dcnews.ro

După condamnarea lui Liviu Dragnea, în ședința de la partid a avut loc o confruntare dură între Valeriu Zgonea și tabăra lui Dragnea.

Se pare că Victor Ponta a ascultat la telefonul unui apropiat cele ce se întâmplau în ședință și a ales să intervină prin intermediul unei postări care ulterior a fost citită în sală.

Înainte de aflarea verdictului în doarul "Referendumul", conducerea PSD s-a strâns la sediul partidului pentru a afla veștile. Chiar dacă Zgonea și câțiva susținători ai săi stau separat de ceilalți membri, nimeni nu remarcă asta, până în momentul declanșării scandalului.

După aflarea condamnării, până la sosirea președintelui partidului la sediu, doar Codrin Ștefănescu își face curaj să iasă din sală, declarând surprins de decizie “Suntem șocați, nu ne așteptam”, potrivit DC News.

Ajuns la partid, Dragnea întreabă cum stă treaba. Ștefănescu îi transmite că tot Congresul l-a votat să nu demisioneze, moment în care Radu Moldovan a intervenit, spunându-i că “Cine ești tu să vorbești în numele nostru? Poate avem altă opinie. De ce ai ieșit să vorbești cu presa, îl întreabă Moldovan pe Ștefănescu.

Acesta îi dă replica tăios: Da de ce n-ai ieșit tu, papagalule!.”.

După aceste replici, urmează și altele mai dure, Morții mă-tii!, fiind cea mai ”ușoară” dintre ele.

Zgonea intervine pentru a calma spiritele, dar declarațiile sale au tot o tentă conflictuală către Dragnea.

"Să ne liniștim, să nu se ajungă la discuții, că unii colegi mai nervoși își pierd cumpătul pentru o cauză pierdută", a spus Zgonea.

Criticile au început să apară, iar Olguța Vasilescu a fost prima care a reacționat.

"Eu cer schimbări la nivel de vârf, adică să retragem sprijinul lui Zgonea ca președinte al Camerei, că oricum ne-am săturat de el, parcă ar fi din altă echipă, face permanent declarații împotriva partidului", a spus aceasta.

La scurt timp după acest conflict, Victort Ponta are și el o postare pe rețelele de socializare, solicitându-i lui Dragnea să nu lase partidul ”Ofițerilor acoperiți sau descoperiți”.

În cele din urmă Zgonea amenință că pleacă din partid, iar Dragnea a vrut să aibă o discuție în particular cu el, iar după cinci minute, Zgonea este văzut cum părărsește sediul prin spate.

După numărul voturilor cu privire la decizia lui Drganea de a rămâne la cionducerea partidului, 90% îl vor în contunuare lider, mulți dorind înlăturarea lui Zgonea din PSD.