Clotilde Armand: Voi depune plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă, pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale și europarlamentare și instigare la fals

Clotilde Armand: Voi depune plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă, pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale și europarlamentare și instigare la fals
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand, primarul în exercițiu al Sectorului 1, a anunțat marți că va depune o plângere penală împotriva lui Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, „pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale și europarlamentare și instigare la fals”.

Clotilde Armand, plângere penală împotriva lui Toni Greblă (AEP)

Primarul în exercițiu al Sectorului 1 a anunțat o plângere penală împotriva președintelui AEP.

„Voi depune plângere penală împotriva președintelui AEP, Toni Greblă pentru modul defectuos de organizare al alegerilor locale și europarlamentare și instigare la fals. Se dau indicații pe linie politică ca procesele – verbale din mai multe secții cu problemă să fie închise rapid, fără a se mai face renumărarea voturilor”, a declarat Clotilde Armand.

„Această comasare produsă de PNL PSD a dus la un volum crescut de muncă în secțiile de votare. Pe fondul oboselii, au loc multe nereguli și falsuri și au permis fraude electorale. Procesul electoral a fost suspendat în 22 de județe din cauza oboselii și a caniculei, iar sacii cu voturi şi toate materialele electorale au fost predate şi au fost păzite peste noapte de jandarmi. Acest haos generalizat a fost patronat de Toni Greblă. Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și asume că nu a fost în stare să organizeze aceste alegeri și să-și depună demisia”, a adăugat edilul.

Clotilde Armand: Un nou proces-verbal, o nouă fraudă

Primarul a făcut referire la situația din secția de votare nr. 31.

„La Secția de Votare nr. 31, de la Școala Gimnazială nr. 6, un număr de 195 de voturi pe care le-am primit de la locuitorii Sectorului 1 au fost transferate din pix către candidatul Blocului Suveranist Român. De asemenea, Dan Tudorache apare cu 0 voturi deși el are în secția respectivă zeci de voturi care au ajuns tot la reprezentatul PNL PSD. Renumărarea este singura soluție prin care putem să aflăm adevărul”, a adăugat primarul Clotilde Armand.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital