Clotilde Armand, replică la acuzațiile ce o vizează pe Lasconi: „Să-i explicăm lui Marcel Ciolacu de ce USR nu e PSD”

Clotilde Armand, replică la acuzațiile ce o vizează pe Lasconi: „Să-i explicăm lui Marcel Ciolacu de ce USR nu e PSD”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand (USR), primarul în exercițiu al Sectorului 1, a respins acuzațiile de conflict de interese în ceea ce-l privește pe Teodor Cătălin Georgescu, soțul Elenei Lasconi.

Newsweek România a relatat, miercuri, că Georgescu a ajuns consilier USR în Parlament în 2021, la un an după ce soția sa a devenit primar în Câmpulung. Iar de la un salariu de 700 de lei pe lună ca avocat a ajuns să câștige 6.300 de lei net/lună. PSD a reacționat într-un comunicat, denunțând „demagogia ridicolă a președintei USR Elena Lasconi”.

Însă Clotilde Armand susține că Georgescu a fost angajat în urma unui anunț deschis, la care orice membru USR a putut aplica, și că a primit postul în baza CV-ului profesional. Aceasta a ținut apoi să amintească de cazul lui Paul Stănescu, secretar general al PSD.

Clotilde Armand, reacție la acuzațiile aduse USR și Elenei Lasconi

„A ieșit Ciolacu să ne spună că Elena Lasconi și-a angajat soțul în USR. Hai să lămurim puțin lucrurile și să-i explicăm lui Marcel Ciolacu de ce USR nu e PSD. Soțul Elenei (Cătălin Georgescu) a fost angajat de USR înainte ca Elena să devină candidat la funcția de președinte al României. A fost angajat pentru că USR căuta specialiști în domeniul juridic în interiorul partidului. A fost un anunț deschis, la care orice membru USR a putut aplica. După două luni a fost luată decizia de angajare, în baza CV-ului profesional. Nu există nicio legătură și nici vreun potențial conflict de interese.

Dar pentru Ciolacu văd că e o rușine să muncești cinstit și să nu furi. Atacul lui Marcel Ciolacu este demn de cascadorii râsului.

Poate ne spune șeful PSD cum și-a numit Paul Stănescu (Secretarul General al PSD) fratele la conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Vest- Oltenia – organism care are pe mână fonduri europene în valoare de 1,2 miliarde de euro… printr-un concurs aranjat de PSD. Fără experiență în gestionarea banilor europeni, fără nici o experiență în domeniu. S-a sesizat cumva ANI (condusă de fratele unui secretar de stat PSD) în acest caz?! Bănuiesc că nu”, a scris Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Ce spune USR

În replică la acuzațiile PSD, USR a transmis că „marea famiglie pesedistă care a jecmănit și umilit țara asta timp de 35 de ani nu înțelege de ce soțul Elenei Lasconi, care este avocat, lucrează pentru grupul parlamentar USR. Li se pare tare ciudat ca un avocat să livreze servicii juridice. Mâine-poimâine vor fi șocați că un brutar face pâine. Și cum să nu li se pară, când ei au umplut guvernul, parlamentul și aproape întreg statul român cu persoane care nu aveau nicio pregătire pentru jobul respectiv”.

USR a dat și exemple de PSD-ști numiți în funcții importante fără să aibă experiență: „la șefia ANCOM a fost numit Valeriu Zgonea, pesedist fără nicio legătură cu domeniul și cu o condamnare penală la activ, la Ministerul Digitalizării au pus un sociolog. Să nu uităm nici că la spitalul din Botoșani au pus un contabil cu zero experiență în sănătate, fost lăcătuș mecanic. Acesta este spitalul unde a murit Alexandra, tânăra însărcinată care timp de 7 ore s-a rugat pentru un ajutor care n-a mai venit niciodată”.

USR a lansat apoi un atac direct la Marcel Ciolacu: „Și cine face astfel de acuzații? Un partid condus de un individ precum Marcel Ciolacu, despre care nu știm nici acum dacă și-a luat sau nu bacalaureatul, care ne spune că are o diplomă de la o facultate care nu este acreditată, dar fără să o prezinte, și care și-a petrecut tinerețile la vânătoare cu teroriști condamnați de statul român”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`