Clotilde Armand: Biroul Electoral de sector modifică din pix rezultatul numărării voturilor. A falsificat astfel sute de procese verbale. Din acest motiv, am depus o plângere penală. Avem și dovezi audio (VIDEO)

Clotilde Armand: Biroul Electoral de sector modifică din pix rezultatul numărării voturilor. A falsificat astfel sute de procese verbale. Din acest motiv, am depus o plângere penală. Avem și dovezi audio (VIDEO)

Clotilde Armand (USR), primarul în exercițiu al Sectorului 1 și candidat pentru aceeași funcție, a declarat vineri, pentru B1 TV, că a depus plângere penală împotriva Biroului electoral de sector deoarece a falsificat procesele verbale de la secții și le-a modificat din pix, punând ce cifre a dorit. Practic, votul cetățenilor nu mai are nicio relevanță, numărul de voturi pentru candidați fiind stabilit din burtă la acest Birou Electoral, acuză Armand.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Armand: Biroul Electoral al Sectorului 1 modifică procesele verbale după bunul plac

„E o premieră ce se întâmplă și cerem expres, pentru democrația din România, renumărarea voturilor din secțiile care au avut niște procese verbale care nu se închid. Așa s-a procedat mereu și nu e motiv de ce nu s-ar proceda la fel acum.

Sunt procese verbale care ajung la Biroul Electoral de sector (…) și acolo, fără niciun drept, se schimbă cifrele (din aceste procese verbale). Am și exemple.

Se întâmplă abuziv de către Biroul Electoral de sector, care cu o ștampilă și o semnătură modifică un rezultat al numărării voturilor. Sunt persoane care au asistat la numărare, erau obosite după 30 de ore, dar au numărat voturile, iar la Biroul Electoral din sector se schimbă aceste cifre. Numărul de alegători nu e egal cu numărul de voturi exprimate. Nu se închidea cheia! Și atunci ei ce fac? Din burtă (schimbă cifrele).

Acolo, partidul la putere are majoritate, noi avem doar un reprezentant. (…)

Am făcut o plângere penală împotriva acestui Biroiu Electoral de sector pentru că a falsificat sute de procese verbale fără justificare și impune cifre din burtă, din pix pentru a închide cifrele”, a explicat Clotilde Armand.

Armand: Nu am nicio problemă să recunosc că am pierdut, dar aici e vorba de democrație și corectitudinea procesului electoral

Aceasta a mai afirmat că au și înregistrări audio care dovedesc că voturile sunt puse din burtă, aici 10 voturi, acolo 20, ca se închidă cheile.

Primărița a insistat apoi că până acum, la toate alegerile la care a participat, s-au renumărat voturile acolo unde nu pica cifră pe cifră, adică lipseau voturi.

Acum, în loc să se renumere voturile să pice cifră pe cifră (numărul de voturi exprimate + anulate să fie egal cu numărul de buletine de vot date alegătorilor), Biroul Electoral schimbă din pix numărul de voturi de la candidați, astfel încât să se suprapună cifrele și să se închidă cheia. Procesele verbale astfel modificate sunt apoi încărcate în site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP).

„Am găsit niște procese verbale cu număr de voturi mai mare decât numărul alegătorilor… Erau cu 20 de voturi mai multe decât număr alegătorilor. Și le-au tăiat din pix” în loc să le renumere, a mai spus Clotilde Armand.

„Când avem o diferență de voturi atât de mică și știm că din pix s-au pus în total peste 2.000 de voturi, atunci e o problemă de legitimitate!”, a continuat aceasta.

Armand a respins acuzația că la precedentele alegeri a blocat renumărarea voturilor: ea nu a acceptat atunci renumărarea tuturor voturilor, dar a fost de acord cu renumărarea în secțiile cu suspiciuni, ceea ce s-a și întâmplat.

„Nu am nicio problemă de a recunoaște că cineva a câștigat, e vorba de legitimitate, de democrație”, a insistat Clotilde Armand.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis