Claudiu Năsui (USR): PSD-iștii și PNL-iștii pregătesc o serie întreagă de creșteri masive de taxe. Putem să-i oprim

Publicat: 28 10. 2024, 13:38
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Sursa foto: Claudiu Năsui / Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a declarat că PSD și PNL pregătesc „creșteri masive de taxe”, dar acestea pot fi evitate de români dacă se mobilizează la vot. Dacă PSD, PNL și UDMR nu reușesc să facă împreună majoritatea parlamentară, „vor avea nevoie de voturile USR, așa că nu vor putea crește taxe, ci vor trebui să scadă cheltuieli”, a explicat deputatul.

Năsui: PSD și PNL pregătesc creșteri masive de taxe

„Creșterea imensă de taxe care se pregătește anul viitor nu este inevitabilă.

PSD și PNL pregătesc o serie întreagă de creșteri masive de taxe.

I-ați tot auzit mințindu-vă în ultimii ani că „nu cresc taxele” după care le-au crescut fără milă și fără jenă. Au crescut taxele de trei ori în ultimii doi ani.

Iar asta pentru că tot ei au crescut cheltuielile statului și au refuzat să le scadă. Nu le-a păsat de zecile de mii de întreprinderi care au dat faliment din cauza lor. Nu le-a păsat nici de sutele de mii de români care au plecat în alte țări din cauza lor”, a transmis Claudiu Năsui, pe Facebook.

Năsui: Putem opri creșterile de taxe dacă ne mobilizăm la vot

Deputatul USR a susținut apoi că o mobilizare masivă la vot va împiedica PSD și PNL să aibă atât de mulți parlamentari încât să-și poată impune creșterile de taxe.

„Putem opri creșterea de taxe de anul viitor? Da, dacă ne mobilizăm la vot.

Alegerile de anul acesta determină ce se va întâmpla anul viitor.
Dacă PSD+PNL+UDMR > 50% atunci vom avea impozit pe venit crescut de la 10% la 16% și TVA crescut de la 16% (cotă medie ponderată) la 22%.

Dacă însă PSD+PNL+UDMR

Alegerile de anul acesta determină cine va plăti factura pentru iresponsabilitatea PSD și PNL din ultimii 3 ani: statul sau contribuabilii”, a mai scris Claudiu Năsui, pe Facebook.