Claudiu Năsui (USR), despre scăderea pragului pentru IMM-uri: Guvernul socialist PSD – PNL încearcă să stoarcă și ultimul bănuț din economie pentru firmele de partid / Toată risipa și toate furturile sunt plătite tot de noi

Claudiu Năsui (USR), despre scăderea pragului pentru IMM-uri: Guvernul socialist PSD - PNL încearcă să stoarcă și ultimul bănuț din economie pentru firmele de partid / Toată risipa și toate furturile sunt plătite tot de noi
Foto: Claudiu Năsui / Facebook

Claudiu Năsui (USR), fostul ministru al Economiei, a criticat proiectul de Ordonanță de Urgență al Ministerului Finanțelor, condus de Adrian Câciu (PSD), care prevede scăderea pragului pentru plata impozitului pe cifra de afaceri la IMM-uri de la un milion de euro la 500.000 de euro.

Năsui a acuzat că „guvernul socialist PSD – PNL” vrea să stoarcă și ultimul ban din economie, mai precis chiar de la micile firme care au suferit crunt din cauza măsurilor luate de stat în timpul pandemiei. Banii, a continuat ministrul, vor merge, evident, la firmele de partid:

„Acum sunt două găști mari de firme de partid care trebuie îndestulate prin programe de furt tip PNDL. Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală. Cea privată”.

„Toată risipa, toate furturile, toate pensiile speciale, toate PNDL-urile sunt plătite tot de noi prin taxe și impozite mai mari”, a continuat fostul ministru, care a precizat că rezultatul va fi – mai puține firme, mai puțini antreprenori, servicii mai puține și mai proaste pentru noi toți.

Claudiu Năsui, reacție la proiectul de OUG al Ministerului Finanțelor

„Distrugerea microîntreprinderilor este o imensă greșeală.

Regimul fiscal al microîntreprinderilor făcea un munte de bine economiei României. Era un mod ușor și nebirocratic de plată a impozitelor. Fără să mai stăm cu facturi, bonuri, chitanțe și discuții interminabile cu contabili. Simplu și clar. Odată cu dispariția sa, revenim la „punerea facturii pe firmă”, la toată birocrația de dinainte și la toate negocierile cu inspectorii ANAF pentru retratarea cheltuielilor, pentru că dă prost să nu găsești nimic la un control”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Fostul ministru a susținut apoi că actualul guvern PSD – PNL e disperat să ia și ultimii bani de la micile firme deoarece trebuie să ”hrănească” cele două găști mari de firme de partid: „Devine foarte clar că guvernul socialist PSD – PNL încearcă să stoarcă și ultimul bănuț din economie. Și de unde? De la cele mai mici firme, care au fost lovite crunt tot de măsurile statului în pandemie, închideri forțate și reduceri forțate ale programului de funcționare. Pentru ce? Pentru firmele de partid. Acum sunt două găști mari de firme de partid care trebuie îndestulate prin programe de furt tip PNDL. Cum nu sunt suficienți bani să se sature toate căpușele, trebuie să încalece mai tare pe economia reală. Cea privată”.

Năsui: Toată risipa, toate furturile sunt plătite tot de noi prin taxe mai mari

Deputatul USR a scris apoi că toți banii furați și irosiți de vechea gardă politică sunt ai românilor: „Toată risipa, toate furturile, toate pensiile speciale, toate PNDL-urile sunt plătite tot de noi prin taxe și impozite mai mari. De românii care muncesc în mediul privat și de românii care au avut curajul să-și riște agoniseala să întreprindă în România”.

Năsui a mai susținut că politicienii irosesc banii din buget, apoi obligă privații să strângă cureaua. Care e rezultatul? „Vom avea mai puține întreprinderi mici și mijlocii. Mai puțini antreprenori. Concurență mai mică. Iar asta înseamnă servicii mai scumpe și mai proaste pentru noi toți”.

Claudiu Năsui a precizat în final că micii antreprenori nu au nevoie de politicieni care să-i laude că sunt „eroi”, ci pur și simplu să fie lăsați în pace să-și facă treaba, fără să li se pună bețe în roate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`