Claudiu Năsui, despre testarea antidrog a șoferilor: „Nu există ordonanțe care să treacă de Guvern fără să aibă semnătura prim-ministrului”

Publicat: 11 07. 2024, 12:40
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Sursa foto: Claudiu Năsui / Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat joi într-o intervenție pentru B1 TV, în legătură cu controversata Ordonanță privind testarea antidrog a șoferilor că și Marcel Ciolacu este responsabil în calitate de premier, nu doar ministru de Interne, Cătălin Predoiu:

„Nu există ordonanțe care să treacă de Guvern fără să aibă semnătura prim-ministrului, asta este puterea prim-ministrului, să dea Hotărâri de Guvern și Ordonanțe de Urgență sau Ordonanțe simple. Deci nu există că a făcut domnul Predoiu ceva și nu a aflat domnul Ciolacu.

Domnul Ciolacu maxim ce poate să ne spună este că el nu a citit ce semnează, că domnul Predoiu i-a pus în față o foaie și el semnează că are toate semnăturile acolo și o semnează și el fără să știe despre ce e vorba acolo.

Șeful Guverenului e el, dacă s-a dat o Ordonanță este 100% vina lui, dacă un ministru dă un Ordin de ministru despre care nu știe, aia se poate întâmpla sau dacă un ministru lansează o temă de discuție despre care nu știe el. Dar în momentul înc are s-a dat o Ordonanță sau Hotărâre de Guvern el este cel care o semnează”.