Claudiu Năsui, despre situația de la Spitalul Sf Pantelimon: Cazul acesta ne arată câte probleme avem și în justiție, dar și în sănătate. Acum, neîncrederea în sistemul de sănătate e la cote foarte mari (VIDEO)

Publicat: 08 08. 2024, 21:51
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Sursa foto: Claudiu Năsui / Facebook

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a avut o intervenție în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit despre situația de la Spitalul Sf Pantelimon și turnura pe care a luat-o, despre contradicțiile care există între ce spun procurorii, ce suspiciuni au fost alimentate de-a lungul ultimelor luni, de declarații ale familiilor, de declarații din interior, de denunț și ce spun medicii, care își apără deciziile.

„Cazul acesta ne arată câte probleme avem și în justiție, dar și în sănătate”

“Aici cred că problema nu este numai despre sistemul judiciar și despre controversa asta procuror versus doctori.

Cazul acesta, de fapt, ne duce la foarte multe dezbateri în societatea română și ne arată câte probleme avem și în justiție, dar și în sănătate, pentru că, de fapt, sistemul de sănătate din România are extrem de multe probleme și asta e una dintre ele. Totuși nu sunt expert, dar când vezi că ai un număr mult mai mare de morți, că înțeleg că ăsta a fost cazul, 17 persoane care au murit în plus față de media normală, în 4 zile. Dacă e un eveniment excepțional, ele ar trebui să aibă o explicație.

Adică poate e un hazard extraordinar, o ultra coincidență macabră, tristă, tragică și s-au întâmplat lucrurile acestea, ar trebui cineva să ne zică, ’da, s-a întâmplat, n-a fost o eroare, undeva, în sistem’”, a precizat Năsui.

„Rafila trebuia să fie primul care ne spune am făcut o anchetă, medicii sunt nevinovați, procurorii greșesc”

„Acum neîncrederea în sistemul de sănătate e la cote foarte mari. De ce? Din cauza nosocomialelor, faimoasele nosocomiale despre care s-a mințit ani la rând, toate spitalele aveau în statistici că nu aveau, dar, de fapt, ele au și în continuare sunt oameni care s-au îmbolnăvit și au luat bacterii nosocomiale în spitale li se zice apoi, oficial, că ‘nu, nu știm dacă l-ai luat în spital, poate l-a luat din afara spitalului’, dar e clar că oamenii de acolo au luat.

Toată lumea care a avut interacțiune cu spitalele și poate Doamne ferește o să avem vreodată de-a face cu aceste spitale. Te îngrozește ce este acolo, de la lipsuri, de la inclusiv calitatea actului medical, care de multe ori lasă de dorit, toate problemele acestea ascunse sub preș ani la rând din motive politice și toate astea se întâmplă din cauza unui sistem care e el însuși bolnav și acest sistem bolnav nu ține doar de domnul Rafila. Domnul Rafila este administratorul sistemului acum și el ca un administrator al sistemului trebuia să fie primul care ne spune am făcut o anchetă, medicii sunt nevinovați, procurorii greșesc. Și să știți că dacă ar fi zis asta, aș fi respectat. Imaginați-vă că ar fi fost spitalul privat al dumneavoastră și s-a întâmplat o astfel de tragedie. Păi nu vă interesează să vedeți în ultimul detaliu de ce s-a întâmplat asta?”, a mai adăugat deputatul USR.