Claudiu Năsui, despre scandalul Nordis: “Este foarte trist faptul că statul român a fost de partea fraudatorilor” (VIDEO)

Claudiu Năsui, despre scandalul Nordis: “Este foarte trist faptul că statul român a fost de partea fraudatorilor (VIDEO)
Foto: Claudiu Năsui / Facebook

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a lansat critici dure la adresa autorităților, în emisiunea Bună, România, în scandalul Nordis. Acesta a precizat că acest gen de fraudă este incriminat în România, însă cei acuzați de fraudă în ancheta jurnalistică publicată de Recorder, s-au bazat pe inacțiunea statului român:

“Este foarte trist faptul că statul român a fost de partea fraudatorilor. Practic ce se întâmplă aici, dacă luccrurile seprobează, presupunând că tot ce s-a întâmplat în spațiul public este corect, adică că oamenii ăștia vindeau același bun de mai multe ori, îl promiteau, în unele cazuri nici măcar nu îl mai construiau.

Asta este o țeapă tipică piramidală, un sistem care se numește rezervă fracționară, ai un lucru și îl promiți la mai mulți oameni. Băncile se bazează că nu vine toată lumea să ceară banii în același timp. Problema este că atunci când construiești un apartament, oamenii îl cer, că de aia ai cumpărat un apartament, nu să îl ți undeva, să știi că există dar să nu îl iei niciodată.

Acest gen de fraudă este incriminată și în România, problema este că ei s-au bazat pe faptul că statul român este lent, sistemul de justiție este slab și că oamenii sunt ușor de păcălit. Când îți pui toată agoniseala de o viață pe o investiție sfătuit de influennceri de Tik Tok, de Youtube, acolo e o mare greșeală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră