Claudiu Năsui, despre consultările inițiate de Ciolacu: „Vrea să își dea aura de președinte care nu a început încă mandatul” (VIDEO)

Publicat: 02 07. 2024, 18:58
Actualizat: 02 07. 2024, 19:00
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei. Sursa foto: Claudiu Năsui / Facebook

Deputatul USR Claudiu Năsui a explicat marți, în emisiunea Bună, România, că prin consultările pe care le-a desfășurat la Palatul Victoria, Marcel Ciolacu a vrut să sugereze cum va arată un potențial mandat al său la Palatul Cotroceni:

“Probabil că domnul Ciolacu vrea să își dea aura aceasta de președinte care nu a început încă mandatul dar cumva vrea să fie acolo și să arate lumii cum ar arăta o președinție Ciolacu, cu el care încearcă să pună pe toată lumea de acord. E un fel de demo, un preview pentru cum va fi o potențială președinție Ciolacu. Eu zic că nu trebuia să facă lucrul acesta pentru că deja știm cum arată o domnie Ciolacu. Este unul dintre cei mai vechi politicieni, de multă vreme conduce PSD-ul și chiar de peste un an este prim-ministru și vedem acțiunile pe care le-a luat”.

De asemenea, Claudiu Năsui a mai spus că Marcel Ciolacu urmărește să își creeze o imagine în antiteză cu Nicolae Ciucă, în ciuda colaborării dintre cei doi lideri politici:

“Cred că ce vrea este să își facă această antiteză față de domnul Ciucă. Omanii aceștia au fost la guvernare în ultimii ani și au conlucrat perfect. Nu au agreat un candidat unic și atunci trebuie să mimeze opoziția și atunci donul Ciolacu vrea să pară unificatorul și să îl pună în colț pe domnul Ciucă. Problema este că domnul Ciucă l-a susținut pe domnul Ciolacu și se va înțelege cu el în secunda doi după alegeri”.

.Claudiu Năsui a mai precizat că discuțiile despre data alegerilor reprezintă doar un calcul politic:

“Ei nu s-au întâlnit să vorbească despre problemele cu adevărat grave ale românilor care sunt de fapt creșterea cheltuielilor statului și creșterea taxelor. Dacă tot mimează o neînțelegere să fie una pe un fond, pe ceva unde putem și noi să spunem, da, ăștia luptă pentru poporul român sau este o poziție care este mai bunăp pentru poporul român. În cazul datei alegrilor este total irelevant pentru că este doar un calcul politic”.