Ciucă: „Voi candida la alegerile prezidenţiale. Formalizarea deciziei va avea loc la Consiliul Naţional al PNL” / Cum răspunde ironiilor lui Ciolacu

Ciucă: „Voi candida la alegerile prezidenţiale. Formalizarea deciziei va avea loc la Consiliul Naţional al PNL” / Cum răspunde ironiilor lui Ciolacu
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a reiterat că va candida la alegerile prezidențiale, urmând ca decizia să fie formalizată în Consiliul Naţional al partidului, și și-a exprimat convingerea că va intra în turul 2.

Ciucă va candida la prezidențiale

„Am susţinut nevoia de stabilitate, dialog și echilibru şi consider că în principiu am reuşit. Am anticipat ce urma să se întâmple cât am fost premier au fost de luat decizii deosebit de complicate. (…) Au fost o serie întreagă de provocări care au avut nevoie de o abordare aşezată şi am considerat că e necesar ca toate aceste atribute ale unui lider, nu doar în politică, ci oriunde să poată să fie puse în valoare.
Prin urmare, am luat această decizie şi în calitate de preşedinte al PNL – să candidez. Sunt oarecum obligat și prin angajamentul pe care l-am luat în faţa Biroului Politic Naţional cu ceva timp în urmă”, a declarat Nicolae Ciucă, la Digi 24.

Acesta a mai spus că în perioada următoare va merge prin țară, va discuta cu electoratul și membrii de partid, iar apoi decizia de a candida va fi formalizată în cadrul unei ședințe a Consiliului Național al PNL.

De ce a făcut Ciucă anunțul candidaturii la Washington

Întrebat de ce a făcut anunțul candidaturii la Washington, unde se afla cu președintele Klaus Iohannis în contextul summit-ului NATO, Nicolae Ciucă a răspuns: „A fost o chestiune de respect. Nu l-am făcut în America, am mers la mai multe interviuri, că au fost mai multe solicitări de interviuri acolo, chiar am fost la trei posturi. La unul dintre ele am fost întrebat dacă voi candida şi (…) am considerat că e normal şi firesc să răspund la acea întrebare. Nu am anunţat la Washington, nu m-am dus acolo pentru un asemenea anunţ, dar dacă asta e critica, că am văzut că mi s-a reproşat, atunci, dacă doar asta e, e foarte bine”.

Cum a răspuns Ciucă ironiilor lui Marcel Ciolacu

Reacționând la ironiile lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, Nicolae Ciucă a afirmat: „Înţeleg aceste atacuri din precampanie, că urmează o competiţie, fiecare dintre liderii partidelor mainstream vor intra în competiţie. Nu e primul şi nici ultimul atac, au fost mai multe. Pentru mine e important să am această linie prin care să asigurăm în continuare guvernarea, stabilitatea politică, iar chestiunile acestea mici şi care fac deliciul comentariilor pot să aibă loc, nu am niciun fel de problemă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)
20:34 - Mircea Geoană, mesaj de Ziua Democrației: „În România este încă suferindă. Trebuie să o îndreptăm”
20:33 - Naționala Angliei ar risca să fie interzisă la EURO 2028, turneu organizat în Regatul Unit și Irlanda. UEFA, avertisment pentru guvernul britanic
19:44 - Radu Miruță: Nicușor Dan nu poate fi dezlipit de USR / Rareș Bogdan mai mult decât un gogoșar din ăsta gonflat artificial, pe care nu îl mai ia nimeni în calcul, nu reprezintă nimic / Ciucă nu are un mesaj credibil anti-PSD (VIDEO)
19:25 - Marcel Ciolacu, după vizita în Pechea: Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate / Patru clădiri modulare pentru elevii din județul Galați afectați de inundații (FOTO, VIDEO)