Ciucă, subordonatul lui Ciolacu. Dan Vîlceanu: Să faci acte că PNL este subalternul PSD mi se pare maximul din ce ar putea să vadă românii la noi. Nu a fost gândită în partid această coaliție (VIDEO)

Ciucă, subordonatul lui Ciolacu. Dan Vîlceanu: Să faci acte că PNL este subalternul PSD mi se pare maximul din ce ar putea să vadă românii la noi. Nu a fost gândită în partid această coaliție (VIDEO)
Marcel Ciolacu, liderul PSD, și Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fostul secretar general al partidului, a vorbit despre scenariul în care Nicolae Ciucă ar urma să devină subordonatul lui Marcel Ciolacu în următorul guvern, vineri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a declarat că „să faci acte că PNL este subalternul PSD mi se pare maximul din ce ar putea să vadă românii la noi”.

Spre deosebire de Marcel Ciolacu, care a refuzat să intre în guvernul Ciucă și să fie subordonatul omologului său de la PNL, Nicolae Ciucă pare pregătit, de dragul funcțiilor, să se alăture cabinetului Ciolacu și să devină, astfel, subordonatul președintelui PSD.

Dan Vîlceanu, pe B1 TV: Cea mai mare parte a PNL dorește să fie în afara unei coaliții cu PSD

Întrebat despre faptul că Nicolae Ciucă ar urma să devină oficial subalternul lui Marcel Ciolacu, Dan Vîlceanu a declarat: „Eram sigur că o să aduceți în discuție problema asta, că știați cât de tare îmi place mie subiectul ăsta. Ar fi, din punctul meu de vedere, un dezastru să se întâmple asta, adică să faci acte că PNL este subalternul PSD mi se pare maximul din ce ar putea să vadă românii la noi”.

„Din punctul meu de vedere, noi ar trebui să părăsim această guvernare rapid, pentru că, altfel, o să ajungem să căutăm procente cu două cifre. Dacă vom rămâne aici și ne asumăm în continuare taxele, majorările de taxe, tot felul de alte măsuri PSD-iste, evident că niciun liberal nu ne va mai vota”, a subliniat fostul secretar general al PNL.

„Aș vrea să mai subliniez un lucru. Credeți-mă pe cuvânt, n-am dovezi acum să vă arăt, dar credeți-mă pe cuvânt de data asta, cea mai mare parte, aproape în integralitate, a Partidului Național Liberal dorește să fie în afara unei coaliții cu PSD. Nu am dorit această coaliție, nu a fost gândită în partid această soluție. În fiecare județ, dacă stați de vorbă cu liberalii din fiecare județ, o să vedeți că toți vă spun același lucru”, a adăugat deputatul liberal.

Întrebat de ce nu se spune acest lucru în Biroul Politic Național al PNL, el a precizat: „S-a spus și în BPN. De exemplu, Florin Cîțu a propus ieșirea de la guvernare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”