Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale, au decis în unanimitate șefii de filiale / Rămânem la guvernare (VIDEO)

Publicat: 14 06. 2024, 23:39
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat, vineri, că liderii filialelor PNL și coducerea centrală au decis, în cadrul unei ședințe, ca partidul să aibă propriul candidat la prezidențile. Din nou, Ciucă a pus în discuție schimbarea iar a datei prezidențialelor, invocând faptul că acestea se vor suprapune cu începerea noului an școlar. Colegul său de guvernare, premierul PSD Marcel Ciolacu, se opune însă acestei schimbări.

Ciucă: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale

„Am încheiat întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de filiale. Am avut o analiză a rezultatelor obţinute la alegeri. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi 2,5 milioane de voturi. (…)

La final, am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare şi, în unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la prezidenţiale”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat apoi că PNL va rămâne la guvernare: „Sperăm în aceeaşi atitudine onestă şi de parteneriat politic, aşa cum l-am avut şi până acum”.

Ciucă vrea schimbarea datei prezidențialelor

Nicolae Ciucă a readus apoi în discuție necesitatea ca prezidențialele să fie mutate și să nu mai aibă loc în septembrie: „Desigur, tot ce se va decide vizavi de data alegerilor, vom analiza în coaliţie şi se va comunica public când Guvernul va lua o decizie”.

„Acum, când vine vorba de decizii luate la acest nivel nu cred că trebuie să vorbim de şmecherii. (…) E o chestiune foarte serioasă, nu e vorba despre nicio şmecherie. Problema care a venit din feedback-ul şi din analizele preşedinţilor de filială. (…) Sunt părinţi care au ridicat această problemă, că se apropie examenul de capacitate şi în unele şcoli nu s-a reluat procesul de învăţământ. E singura chestiune care trebuie să fie analizată, ţinând cont că prezidenţialele se suprapun cu începerea anului şcolar”, a explicat Nicolae Ciucă.