Ciucă: Nu suntem de acord cu impozitarea progresivă. Cota unică a dezvoltat mediul de afaceri / Trebuie să renunțăm la aceste măsuri în care mai creștem o taxă aici, mai crește o taxă acolo (VIDEO)

Ciucă: Nu suntem de acord cu impozitarea progresivă. Cota unică a dezvoltat mediul de afaceri / Trebuie să renunțăm la aceste măsuri în care mai creștem o taxă aici, mai crește o taxă acolo (VIDEO)
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a explicat, pentru B1 TV, de ce el și colegii săi nu sunt de acord cu introducerea impozitului progresiv în locul cotei unice. În opinia sa, cota unică a ajutat la dezvoltarea mediului de afaceri din România, deci ea trebuie menținută.

Totodată, Ciucă a spus că trebuie gândit un plan fiscal macro și „să renunțăm la aceste măsuri în care mai creștem o taxă aici, mai crește o taxă acolo”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.

De ce insistă PNL pe cota unică. Explicațiile lui Ciucă

„Noi nu trebuie să punem poveri noi pe mediul de afaceri. E și discuția cu cota unică și cota progresivă…

Noi nu suntem de acord cu impozitarea progresivă și susținem în continuare cota unică pentru că această cotă unică a fost cea care ne-a asigurat dezvoltarea mediului de afaceri.

O impozitare progresivă nu rezolvă problema acestei distanțe foarte mari între cei care au venituri mari și cei care au venituri mici. Noi trebuie să vedem că prin această cotă progresivă, neavând nici digitalizarea, sistemul care să poată monitoriza tot ce se întâmplă în mediul economic, o impozitare progresivă nu ar face decât să scadă apetența antreprenorilor să investească, i-ar determina pe cei care ponă acum au făcut evaziune fiscală să continuă să facă, va crește eocnomia subterană, vor fi ascunse o serie întreagă de venituri și atunci povara pe cine o să cadă? Tot pe cel care muncește?

Nu e normal ca în România să continuăm să venim cu astfel de măsuri, iar cei care muncesc corect și cinstit să ducă povara măsurilor care se iau la nivel guvenamental.

Cred că trebuie să renunțăm la aceste măsuri în care mai creștem o taxă aici, mai crește o taxă acolo. Trebuie să vedem ansamblul și să luăm măsuri macroeconomice, fiscale care să asigure stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri”, a explicat liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:55 - Cod galben de inundaţii în bazine hidrografice din şase judeţe. Până când este valabil
12:50 - PSD: Acuzația că premierul i-ar fi numit „nesimțiți” pe pensionarii militari este o manipulare grosolană. Referința e în mod clar la adresa politicienilor demagogi
12:47 - Val de reacții la clipul de promovare a cărții lui Nicolae Ciucă. Vechii camarazi de arme ai generalului i-au transmis mulțumiri și mesaje de susținere: „Ne-ați insuflat un spirit de luptători”
12:41 - Cât ar putea costa realizarea liniei de mare viteză București-Budapesta: Trenurile ar putea ajunge la o viteză de 300 de km/h
12:38 - Amenzi de peste 2,4 milioane de lei, date de Direcția Sanitar-Veterinară după controale făcute, în timpul verii, în şcoli, grădiniţe, creşe sau tabere şcolare
12:16 - Un influencer străin de succes, fascinat de Piaţa Obor: „Sunt uimit să văd câtă diversitate există când vine vorba de fructe și legume proaspete” (VIDEO)
12:14 - „Cine a mințit: MApN sau Recorder?”. Dan Andronic cere lămuriri și spune că relatările din 2004 și Recorder prezintă două versiuni „total diferite” despre Bătălia de la Nasiriya și Nicolae Ciucă
12:12 - Incendiu la o fermă de măgărițe din Bihor. A fost stins de pompieri în aproximativ şapte ore
11:59 - Un șofer de autobuz a făcut infarct și a murit în timp ce se afla la volan, lângă București. Autovehicolul a ieșit de pe carosabil
11:52 - Peste jumătate de miliard de lei, investiți în infrastructura școlară: 16 școli și grădinițe din Sectorul 6 au fost reabilitate, 6 au fost construite de la zero, 9 sunt în lucru și urmează altele