Ciucă: „Nu sunt un om care să-mi doresc funcţii” / Reacția liderului PNL, după ce Ciolacu a spus că l-ar pune premier dacă ar câștiga prezidențialele

Ciucă: „Nu sunt un om care să-mi doresc funcţii” / Reacția liderului PNL, după ce Ciolacu a spus că l-ar pune premier dacă ar câștiga prezidențialele
Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL), liderii coaliției de guvernare. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că în momentul de faţă nu l-ar nominaliza premier pe Marcel Ciolacu, președintele PSD. De asemenea, a spus că exclude total varianta de a accepta să fie premier, în cazul în care social-democratul va deveni președintele României. Declarația a fost făcută la o zi după ce Ciolacu a spus că în mod „categoric” l-ar pune pe Ciucă premier dacă ar câștiga prezidențialele.

Ciucă nu vrea să fie premier, în eventualitatea în care va fi propus de Ciolacu

Întrebat, la România TV, dacă ar respinge propunerea de a fi premier, în cazul în care Ciolacu va deveni preşedintele României, Ciucă a răspuns: „O exclud total şi, la fel de onest cum i-am spus şi dlui Ciolacu şi cum am spus de fiecare dată, niciodată nu am revenit pe o funcţie pe care am încadrat-o. Eu nu sunt un om care să-mi doresc funcţii. Am avut în cariera mea funcţii la care nu m-aş fi gândit niciodată”.

Ciucă a admis, totuși, că și-a încălcat principiile când a intrat în politică, după ce anterior declarase că nu vrea să facă acest lucru: „Nu am o problemă să recunosc când greşesc”.

Președintele PNL a mai afirmat că Marcel Ciolacu face „un joc” în care el nu vrea să intre.

Ciucă spune că acum nu l-ar pune pe Ciolacu premier

În schimb, întrebat despre posibilitatea ca el să-l pună pe Ciolacu premier, Ciucă a răspuns: „După ce văd rezultatele la parlamentare, rezultatele obţinute de forţele de dreapta, discutăm. Până atunci, prefer să nu fac scenarii. (…) În momentul de faţă eu nu l-aş nominaliza pe Ciolacu. (…) Voi respecta ce scrie în Constituţie (…) Voi lua cea mai bună decizie pentru poporul român, nu pentru un partid sau vreun politician”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`