Ciucă: Nu se ia în calcul o creștere de taxe. Cota unică e o linie roșie pentru PNL. Deficitul poate fi redus doar prin măsuri care să vizeze cheltuielile bugetare

Ciucă: Nu se ia în calcul o creștere de taxe. Cota unică e o linie roșie pentru PNL. Deficitul poate fi redus doar prin măsuri care să vizeze cheltuielile bugetare
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a insistat, miercuri, că liberalii se opun înlocuirii cotei unice cu impozitul progresiv. Acesta a mai afirmat că Guvernul nu ia în calcul majorarea taxei pe valoare adăugată (TVA).

Ciucă: Această cotă unică ne-a permis să atragem investitori

„S-a discutat în coaliţie şi nu se ia în calcul majorarea cotei TVA (…). În acest moment sunt cele două abordări în care se discută despre impozitul progresiv, ca măsură fiscală pentru planul fiscal bugetar viitor, şi susţinerea cotei unice, pe care PNL o consideră o linie roşie.

Pentru că s-a demonstrat foarte clar în evoluţia economică a ţării că această cotă unică a fost cea care ne-a permis să atragem investitori, ne-a permis să consolidăm capitalul companiilor româneşti şi să consolidăm mediul de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ciucă: Măsurile trebuie să vizeze cheltuielile bugetare

Președintele PNL a mai susținut că în acest moment nu se mai poate reduce deficitul decât dacă se umblă la cheltuielile bugetare: „În acest an nu este luată în calcul o astfel de măsură (n.r. majorarea taxelor şi impozitelor) (…). Din discuţiile avute cu ministrul Finanţelor, măsurile care pot fi luate în acest moment sunt cele care vizează cheltuielile bugetare şi pot să asigure o reducere a cheltuielilor de până la 5 miliarde”.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că nu poate spune concret cum să se reducă aceste cheltuieli bugetare, deoarece fiecare minister în parte trebuie să vină cu propunerile sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`