Ciucă, întrebat despre o rupere a coaliţiei după alegeri: La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur

Publicat: 26 09. 2024, 08:44
Actualizat: 26 09. 2024, 08:45
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, președintele PNL, nu crede că actuala coaliție cu PSD va mai funcționa și după alegerile generale de la finele anului.

Întrebat dacă s-ar putea să nu mai meargă coaliția după alegeri, Ciucă a răspuns: „La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur”.

Așteptările lui Ciucă de la Ciolacu

„Eu nu am folosit niciodată ziua de 3 aprilie, că ştiam perfect, îmi aduc aminte unde eram atunci. Pe 3 aprilie eram în Cehia. (…)

Eu nu vreau să insist pe… Avem lucruri mai importante. Eu mă aştept de la premier să vină cu decizii despre rezolvăm problemele de deficit bugetar, să vină cu decizii legate de absorbţia de fonduri europene”, a declarat Nicolae Ciucă, la Realitatea Plus.

Ciolacu nu s-a ținut de cuvânt, acuză Ciucă

Liderul PNL l-a acuzat apoi iar pe premierul PSD că nu s-a ținut de cuvânt în ce privește votarea legii care i-ar fi permis președintelui Klau Iohannis să candideze la Senat.

„Am avut discuţii cu domnia sa (Marcel Ciolacu), de aceea am ţinut să-i aduc aminte că una am discutat şi alta s-a întâmplat. E un subiect nerelevant pentru noi, relevant e ce facem să putem merge mai departe în angajamentul nostru, al PNL, faţă de români. Dacă nu înţelegem cum putem cu adevărat să facem politică pentru oameni, atunci stăm la masă şi pierdem timpul”, a mai declarat Nicolae Ciucă.