Ciucă, întrebat cine va câştiga prezidenţialele: „Subsemnatul” / Acesta spune că Ciolacu nu e prima sa opţiune de premier

Ciucă, întrebat cine va câştiga prezidenţialele: „Subsemnatul” / Acesta spune că Ciolacu nu e prima sa opţiune de premier
Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL). Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nicolae Ciucă, liderul PNL, și-a exprimat convingerea că va câștiga alegerile prezidențiale de la finele acestui an. Ciucă a mai susținut că, din funcția de șef al statului, liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu va fi prima sa opțiune în ce privește desemnarea premierului.

Ciucă e convins că va ajunge președintele României

Întrebat, la Antena 3 CNN, cine va câştiga prezidenţialele, Nicolae Ciucă a răspuns: „Subsemnatul”.

De asemenea, chestionat pe cine va desemna premier dacă PSD va câștiga parlamentarele, acesta a răspuns: „Să vedem ce va decide poporul român”.

Totuși, Ciucă a spus că Ciolacu nu e prima sa opţiune pentru propunerea de premier: „Până atunci se pot întâmpla multe. De ce să creez o speranţă pe care să nu o îndeplinesc?”.

Ciucă: PNL nu iese de la guvernare

Totodată, acesta a declarat că PNL nu va ieși de la guvernare până la alegeri.

„Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare. Dacă în urma acestor atacuri se poate desluși ceva eu cred că este următorul aspect: dacă nu le mai convine PNL la guvernare să își asume bărbătește, să ne spună și știm ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decență, de onestitate, tot ce înseamnă un partener în interiorul coaliției”, a afirmat Nicolae Ciucă, reacție la criticile pe care le-au primit liberalii în timpul congresului PSD de sâmbătă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`