Ciucă: Forțele care au legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România / Maiei Sandu și autorităților din R. Moldova le spun un lucru: rezistați, România e alături de voi! (VIDEO)

Ciucă: Forțele care au legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România / Maiei Sandu și autorităților din R. Moldova le spun un lucru: rezistați, România e alături de voi! (VIDEO)
Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale. Sursa foto: Captură video - Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale, a transmis moldovenilor și președintei Maia Sandu un mesaj de încurajare după votul pro-european de duminică.

Totodată, acesta a avertizat asupra ingerinței Rusiei în procesele democratice din alte țări.

Ciucă: România e alături de Republica Moldova

„În ciuda unei imixiuni care pare de-a drepul uriașă, cetățenii Republicii Moldova au ales viitorul european pentru țara lor. Nici nu mai contează cu cât, ci doar că opțiunea ”da” a strâns peste jumătate din voturile exprimate.

Republica Moldova va fi membră a UE, Maia Sandu va fi președinte chiar dacă are nevoie să învingă în al doilea tur.

Îi transmit felicitări și mult curaj Maiei Sandu precum și tuturor autorităților din Republica Moldova. Ei toți se confruntă și se vor confrunta, pe măsură ce turul al doilea se apropie, cu presiuni din partea unor forțe finanțate din exterior și care nu au nimic de-a face cu democrația.

Dnei președinte Sandu și tuturor autorităților din Republica Moldova le spun un lucru: rezistați! România este alături de voi în lupta pentru democrație și un destin european”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un clip pe Facebook.

Ciucă, despre pericolul rusesc

„O lecție puternică a dat lumii diaspora din Republica Moldova. Nu contează cine vrea să saboteze votul, voința oamenilor buni, liberi și drepți va învinge mereu.

După votul de ieri, reiese clar ca lumina zilei că forțele care au chiar și cea mai mică legătură cu Rusia trebuie împiedicate să capete influență în România. Altfel, votul eroic din Republica Moldova ar putea fi irosit”, a mai transmis președintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`