Ciucă, după ședința din PNL: 12,5 miliarde vor fi virate pentru plata pensiilor recalculate / Încă 2 miliarde pentru autoritățile locale / Noi propuneri de măsuri pentru o colectare mai bună a veniturilor la buget (VIDEO)

Ciucă, după ședința din PNL: 12,5 miliarde vor fi virate pentru plata pensiilor recalculate / Încă 2 miliarde pentru autoritățile locale / Noi propuneri de măsuri pentru o colectare mai bună a veniturilor la buget (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, a declarat joi, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, că în cadrul acestei reuniuni ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a vorbit despre banii pentru pensiile recalculate, despre fonduri în plus pentru autoritățile locale, dar și despre noi modalități de a asigura o colectare mai bună a veniturilor la buget.

Ciucă, despre fondurile pentru pensii și administrația locală

„Ministrul de Finanțe a venit și a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de pensii. Astfel, 12,5 miliarde de lei vor fi virate Casei de pensii pentru a efectua la timp plata pensiilor, conform noii legi.

De asemenea, ținând cont de nevoia de dezvoltare la nivelul comunităților locale, vor fi asigurate 2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante”, a declarat liderul liberal.

Ciucă, despre datornici și colectarea veniturilor la buget

„E important de subliniat că PNL continuă să asigure tot ce ține de prioritățile noastre față de mediul de afaceri. În acest sens, ministrul de Finanțe a venit și a propus măsuri în ce privește continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune a veniturilor la bugetul de stat, dar și sprijinirea mediului de afaceri.

Deci în ce privește plata datoriilor deja existente, care se ridică la peste 70 de miliarde, am considerat că e cât se poate de important ca pentru cei care și-au plătit datoriile la timp să existe măsuri care să recunoască ce au făcut dânșii în acest sens. Va fi asigurat un procent de 3% sub formă de bonusuri fiscale, pe care le pot folosi în investiții și plata datorilor anul viitor.

De asemenea, pentru a asigura colectarea acestor datorii, la Ministerul de Finanțe s-a identificat o soluție prin care cei care nu și-au plătit datoriile și le vor plăti până pe 25 noiembrie să beneficieze de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%. Ca atare, din estimarea ministrului de Finanțe, există posibilitatea ca din circa 60 de miliarde de lei să se colecteze circa 20-25% din această sumă”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)