Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată

Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, a declarat că PNL nu-i dă un job lui Klaus Iohannis, ci românii vor decide la vot dacă-l vor în viitorul Parlament sau nu. Ciucă a mai spus că ar fi păcat ca experiența lui Iohannis să fie irosită.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care PNL-iștii tocmai au depus un amendament în Parlament care-i permite lui Iohannis să candideze la Senat, la alegerile din 1 Decembrie, fără să fie nevoit să demisioneze din funcția de președinte și fără să încalce Constituția.

Ciucă: Nu e vorba de Iohannis, noi doar restabilim un drept

„Decizia (PNL-iștilor) vine să restabilească un drept democratic, anume dreptul fiecărui cetăţean de a alege şi a fi ales. Nu e vorba doar de preşedintele Iohannis, nu vorbim de persoane, ci de dreptul democratic al unui cetăţean de a alege şi a fi ales. Acum restabilim acest drept, această libertate.

Nu îi dăm un job (lui Iohannis), ci românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament, dacă va decide să candideze”, a declarat Nicolae Ciucă, la Pro TV.

Ciucă: Experiența lui Iohannis nu trebuie irosită

Klaus Iohannis „a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament democratic. Are o experienţă în politica externă şi în spectrul problemelor de apărare, motiv pentru care o astfel de experienţă nu se iroseşte, trebuie valorificată”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`