Ciucă acuză PSD că are un plan de a ajuta candidatul AUR în alegerile prezidențiale: „Dorința lui Ciolacu de a intra în turul 2 cu Simion e și dorința Rusiei”

Ciucă acuză PSD că are un plan de a ajuta candidatul AUR în alegerile prezidențiale: „Dorința lui Ciolacu de a intra în turul 2 cu Simion e și dorința Rusiei”
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la prezidențiale, a declarat că PSD ar avea un plan de a da AUR „mai mult de 10-20 de voturi” în fiecare secție de votare, astfel încât George Simion să ajungă în turul 2 al prezidențialelor cu Marcel Ciolacu. „Dorința (lui Ciolacu) de a intra cu George Simion în turul doi este și dorința Rusiei”, a punctat Nicolae Ciucă.

Ciucă acuză PSD că-l susține din umbră pe Simion

Întrebat, la România TV, dacă Marcel Ciolacu a avut acțiuni de susținere a Rusiei, Nicolae Ciucă a răspuns: „Marcel Ciolacu a avut o acțiune de susținere a propriului său interes. Dorința de a intra cu George Simion în turul doi este și dorința Rusiei, pentru că intrarea lui Simion în turul doi înseamnă un AUR mai puternic. Nu putem să fim siguri că se întâmplă așa, uitați-vă la rezultatele SOCIOPOL în care Ciolacu este situat la 26%, cu mult sub scorul PSD. Un buzunar în care se poate interpreta că există un transfer de voturi, astfel încât Marcel Ciolacu să poată să susțină…”.

Ciucă s-a referit apoi și la acuzațiile liberalului Alexandru Muraru, potrivit căruia PSD ar fi lansat în organizații un plan prin care să mute în fiecare secție câte 10-20 de voturi către AUR, pentru a-l duce pe George Simion în turul 2 al prezidențialelor.

„Domnul Muraru a vorbit despre 10-20 de voturi, eu cred că este vorba de mai mult decât atât. Este vorba de o acțiune împotriva democrației și moralității”, a punctat liderul PNL.

La remarca moderatorului că 20 de voturi înmulțit cu 18.000 de secții înseamnă 360.000 de voturi pentru Simion, Ciucă a afirmat: „Există sondaje ce spun că românii vor veni la vot în jur de 60%. Deci, 9-10 milioane. Față de ceea ce deține în momentul de față, este un număr de voturi consistent, prin care poate trece în turul doi. Dar cred că este vorba de mai mult de 10-20 de voturi pe secție”.

Sighiartău: PSD se pregătește de guvernare cu AUR

Tot marți, deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a declarat pentru B1 TV că PSD se pregătește de o guvernare cu AUR după alegeri: „Majoritatea organizațiilor AUR au fost controlate de PSD. (…) E clar că AUR are o înțelegere cu PSD și PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR, încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid. Un lucru e clar, din păcate, PSD și AUR nu s-au schimbat deloc, nu e o garanție, mai ales la PSD, că ține această linie euroatlantică. Sunt partide și oameni care au dovedit de-a lungul timpului că sunt flexibili moral și pot schimba această cârmă către est, către Rusia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`