Cîțu: România nu mai e o economie de piață de când a venit PSD la guvernare. Ciolacu mai are un an jumate. Dacă rămâne acolo, se va alege praful și pulberea (VIDEO)

Publicat: 23 06. 2023, 18:12
Actualizat: 28 06. 2023, 11:05
Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatorul PNL Florin Cîțu a acuzat, într-o intervenție pentru B1 TV, că de când PSD e la guvernare nu mai avem economie de piață, reforme nu s-au făcut, banii din PNRR n-au fost investiți, deficitul e uriaș și ne împrumutăm la dobânzi tot mai mari. „Ciolacu mai are un an jumate. Dacă rămâne acolo, la guvernare, se va alege praful și pulberea”, a mai spus fostul premier.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Cîțu: Nu mai avem economie de piață de când e PSD la guvernare

„România nu mai e o economie de piață de când a venit PSD-ul la guvernare, e o economie bombardată cu tot felul de măsuri populiste și vedem rezultatul. Dacă aveau soluții socialiștii, le-ar fi folosit de anul trecut. În guvernarea

Ciolacu, prețurile au crescut – cele mai mari prețuri din ultimii 20 de ani – dobânzile la fel. Eu nu am nicio așteptare și nici românii nu ar trebui să aibă nicio așteptare de la ce promite Ciolacu.

Ei se pot juca o lună – două – trei cu prețurile, dar știți cum fac: dau niște ajutore de stat, prețurile scad că producătorii primesc acești bani, dar de fapt tot noi plătim pentru ele, așa cum a fost anul trecut cu prețul la pompă. (…) Prețurile nu scad, cineva tot plătește și asta trebuie să înțeleagă românii.

Dacă prețul nu scade datorită competiției sau investiției în productivitate, atunci noi plătim pentru acea scădere toți, într-un fel sau altul, ori azi, ori în viitor, din taxele noastre, din împrumuturi la dobânzi tot mai mari”, a afirmat fostul premier.

Acesta a mai susținut că intervențiile greșite în piață pot duce chiar la penurie de produse.

Cîțu: PSD nu livrează soluții, ci discuții populiste

Senatorul PNL a reproșat apoi că PSD n-a făcut nimic pentru români, deși e la guvernare de un an și jumătate, și nici idei n-are.

„Nicio reformă de un an jumate. Nicio reformă! Niciun ban luat din PNRR, deficit bugetar mai mare decât în 2021, împrumuturi la sume record. Pentru acestea nu vedem soluții, vedem doar aceste discuții populiste, praf în ochi.
Lucrurile serioase de care are nevoie România înseamnă soluții care electoral costă PSD pentru că nu sunt populare, dar sunt bune pentru România pe termen lung. Nimeni nu discută despre așa ceva, vorbim despre prostiile pe care le aruncă Ciolacu și propaganda. (…)

Ciolacu mai are un an jumate. Dacă rămâne acolo, la guvernare, se va alege praful și pulberea”, a mai afirmat Florin Cîțu.