Ciprian Dobre (PNL): Dacă Nehammer face majoritate cu socialiștii austrieci, se îmbunătățesc teoretic șansele României de a intra în Schengen cu frontierele terestre (VIDEO)

Ciprian Dobre (PNL): Dacă Nehammer face majoritate cu socialiștii austrieci, se îmbunătățesc teoretic șansele României de a intra în Schengen cu frontierele terestre (VIDEO)
Ciprian Dobre, vicepreședinte PNL. Sursa foto: Ciprian Dobre / Facebook

Ciprian Dobre, vicepreședinte PNL, crede că, teoretic, România va avea mai multe șanse să fie primită în Schengen și cu granițele terestre dacă actualul cancelar al Austriei, Karl Nehammer, va reuși să formeze o coaliție cu socialiștii, astfel încât extrema dreaptă să nu ajungă la guvernare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, în contextul în care Partidul Libertăţii (FPO), partidul de extremă dreaptă din Austria, anti-UE și prorus, a câștigat alegerile legislative de duminică – o premieră după epoca nazistă.

Dobre (PNL), despre șansele României la Schengen-ul deplin, după alegerile din Austria

„Azi au fost mai multe analize. Categoric ce a declarat premierul e că Nehammer nu va merge cu cel de extremă dreaptă și acesta pare să fie punctul de plecare în negocierile care urmează. Și dacă vor face socialiștii cu Nehammer o coaliție cum s-a făcut în Germania și România, atunci s-ar putea ca partidul de extremă dreaptă să nu intre la guvernare.

Au spus că sunt 72 de ore în care nimeni nu va face nicio declarație, vor fi discuții și s-ar putea ca acest partid care, îngrijorător, reprezintă 30% din populația cu drept de vot din Astria…. E un semn mare de îngrijorare. Cred că toată clasa politică va trebui să schimbăm ceva, chiar dacă două treimi din Austria n-au fost de acord cu acest partid.

Dacă Nehammer face majoritate cu socialiștii, avem toate șansele sau se îmbunătățesc teoretic șansele României de a intra în Schengen cu frontierele terestre”, a declarat Ciprian Dobre, vicepreședinte PNL, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`