Cioloș predă ștafeta la Sănătate: Prima întâlnire de lucru a premierului cu noul ministru, Vlad Voiculescu

Cioloș predă ștafeta la Sănătate: Prima întâlnire de lucru a premierului cu noul ministru, Vlad Voiculescu
foto: facebook.com

Prim-ministrul Dacian Cioloș a arătat motivele pentru care l-a ales pe Vlad Voiculescu drept șef la ministerul Sănătății, specificând că prima întânire de lucru are loc în cursul zilei de vineri, totul printr-o postare de pe pagina oficială de Facebook.

"Prima întâlnire de lucru la Ministerul Sănătății cu noul ministru, Vlad Voiculescu.
L-am propus pentru conducerea Ministerului pe Vlad Voiculescu după ce am cântărit îndelung între a alege un om din sistem sau un om din afara sistemului, care să cunoască domeniul dar care să vină cu credibilitatea unei viziuni echidistante, cu idei de reformă şi de evoluţie în sistem.
Vlad este un economist cu experienţă de management în zona financiar-bancară, dar care, timp de câţiva ani a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a fost implicat în domeniu, din partea societății civie și a lucrat într-un mod foarte structurat şi profesionist în relaţie directă cu medici din România.
Dată fiind situaţia în momentul de faţă, aşteptările foarte mari din partea societăţii, tensiunile care există şi în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulţi medici oneşti e foarte greu să accepte şi să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere.
Mandatul său începe astăzi și vreau să subliniez că îi voi acorda în continuare tot sprijinul pentru a pune bazele unei reforme reale în acest domeniu", a scris premierul.

Cioloș predă ștafeta la Sănătate: Prima întâlnire de lucru a premierului cu noul ministru, Vlad Voiculescu

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)