Cioloş i-a vizitat pe românii răniţi în cutremurul din Italia: "Sunt într-o stare bună, se recuperează"

Cioloş i-a vizitat pe românii răniţi în cutremurul din Italia: "Sunt într-o stare bună, se recuperează"

Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat, marţi, pe românii internaţi în spital în Italia în urma cutremurului de săptămâna trecută. Șeful Executivului a declarat că aceştia sunt într-o stare bună, şi a anunţat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

". Sunt într-o stare bună. Se recuperează. (…) Am stat de vizită cu doamnele, le-am explicat ce am decis să facem, ajutorul fianciar pe care să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la Bucureşti, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă, să facă toate formalităţile necesare ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm", a spus Cioloş, la finalul vizitei, într-o declaraţie oferită unui post de televiziune, potrivit news.ro.

Dacian Cioloş este însoţit în vizita în Italia de ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, şi de ambasadorul României la Roma.

11 români au murit la Amatrice, în urma devastatorului cutremur de săptămâna trecută. Un conațional este încă dat dispărut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)
21:36 - Adrian Cozma, despre Klaus Iohannis: Cred că e bine să revină în PNL. Președintele României, mai ales în primul mandat, a fost o locomotivă pentru PNL (VIDEO)
21:30 - Un român venit în vacanță în Franța a avut parte de un sfârșit tragic. Bărbatul a căzut de pe o stâncă în Coasta de Azur
21:27 - Doctorița din Suceava, care a luat mită de 280 de ori de la bolnavi de cancer, condamnată la închisoare cu executare. Câți ani va sta în pușcărie
21:17 - Ambasadorul României la ONU: Acțiunile Rusiei față de centralele nucleare civile ucrainene rămân profund îngrijorătoare. Acestea cresc gradul de risc al unui accident sau incident nuclear
21:16 - Ce sunt nevoiți să facă românii, urgent, dacă vor primi mesaje RO-Alert, că trebuie să evacueze locuințele în cazul unor viituri. Ce anume trebuie să conțină „bagajul de urgență”
21:02 - Care sunt cele două ingrediente secrete pe care bucătăresele din Maramureș le pun în murături? Trucul pentru murături delicioase