Ciolacu: Vreau să avem comisar european în zona economică. Iohannis nu cred că vrea comisar, poate președinte de Consiliu European sau de Comisie

Ciolacu: Vreau să avem comisar european în zona economică. Iohannis nu cred că vrea comisar, poate președinte de Consiliu European sau de Comisie
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu se pune problema ca președintele Klaus Iohannis să devină comisar european dacă nu va fi ales noul șef al NATO. „Poate președinte al Consiliului sau al Comisiei Europene, dar nu comisar”, a punctat Ciolacu.

Ciolacu, despre numirea comisarului european din partea României

„Atributul premierului e să numească comisarul, iar președintele (Klaus Iohannis), fiind reprezentantul României în Consiliul European, duce decizia mai departe. Va fi o consultare, nu e ce-mi trece mie prin cap, dar propunerea de comisar eu o voi face. Vreau să avem un comisar în zona economică. Politica acum e doar despre economie. E important, că toate modificările sunt în economie”, a declarat Marcel Ciolacu, la Prima.

Întrebat dacă noul comisar din partea României ar putea fi chiar Iohannis, în cazul în care acesta nu va ajunge la șefia NATO, Ciolacu a răspuns că nu auzit o asemenea informație și nu crede că astfel se va pune problema: „Nu cred că dl Iohannis vrea comisar european. Poate președinte al Consiliului sau al Comisiei Europene, dar nu comisar”.

De altfel, presa internațională scrie că Iohannis nu are nicio șansă să ajungă secretar general al NATO și că i se va oferi în compensație o funcție în UE.

Cum explică Ciolacu lista comună PSD-PNL la europarlamentare și comasarea alegerilor

Totodată, președintele PSD a afirmat că lista comună cu PNL la alegerile europarlamentare nu înseamnă altceva decât „o voce comună” pentru interesele României la nivelul UE.

De asemenea, Marcel Ciolacu a susținut că dacă localele nu ar fi fost comasate cu europarlamentarele, la alegerile europene din 9 iunie prezența la vot ar fi fost foarte mică, în jur de 25%, or „ce legitimitate politică ai cu un vot de 25%?”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`