Ciolacu: Sunt fraierul de serviciu care-și asumă reforma sistemului bugetar / Dacă ai venituri care-l depășesc pe cel al președintelui, nu ți-e ruşine să stai cu mâna întinsă la statul român să-ţi dea şi voucher de vacanţă?

Ciolacu: Sunt fraierul de serviciu care-și asumă reforma sistemului bugetar / Dacă ai venituri care-l depășesc pe cel al președintelui, nu ți-e ruşine să stai cu mâna întinsă la statul român să-ţi dea şi voucher de vacanţă?
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat revoltat că unii bugetari primesc salarii de peste 2.000 de euro și mai îndrăznesc și „să stea cu mâna întinsă” la statul român să le dea vouchere de vacanță. Ciolacu a mai afirmat că de mult timp se impune o reformă a statului și nimeni n-a făcut-o, dar „aveţi fraierul de serviciu care-şi asumă această reformă”.

Ciolacu, despre reforma în sistemul bugetar

„În sistemul bugetar trebuie să se facă reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp. Am înţeles că nu şi-a asumat-o nimeni, aveţi fraierul de serviciu care-şi asumă această reformă”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

El a spus apoi că nu poate să accepte „instituții paralele”, „cum a fost cu azilele groazei, când cinci instituţii aveau aceleaşi atribuţii şi niciuna nu a făcut nimic”, și „nici nu pot să accept să te duci la serviciu, să fii şef peste nişte posturi goale, vacante”.

Ciolacu: Dacă ai venituri mari, nu ți-e ruşine să stai cu mâna întinsă la mine, statul român, să îţi dau şi voucher de vacanţă?

„Nu pot să accept ca un ordonator de credite să vină la şeful lui, să spună ”am făcut economii extraordinare la nvelopa bugetară”. De fapt nu a făcut nicio economie, că nu a angajat.

Nu pot să accept ca un bugetar care câştigă peste 2.000 de euro, eu, Marcel Ciolacu, să îl alerg prin birou să-l mai rog să ia şi voucherele de vacanţă. Ele sunt pentru cei cu venituri mici. Trebuie să existe o echitate socială.

Dacă ai venituri ce depăşesc preşedintele ţării şi tu eşti bugetar, păi nu ți-e ruşine să stai cu mâna întinsă la mine, statul român, să îţi dau şi voucher de vacanţă? Şi pacheţel când mergi la serviciu? Ţi-am dat şofer, secretară, ai tot, eşti director. Dar nu e cam mult? Trebuie să vină cineva să spună aceste lucruri”, a continuat premierul.

El a mai spus că în România sunt 16.000 de ordonatori de credite, „cel mai mare număr din lume”.

Pe de altă parte, premierul Ciolacu a declarat că nu va fi tăiat niciun salariu și nu va fi desființată nicio instituție de cultură: „Nu desfiinţează nimeni niciun teatru. Am văzut ştiri că se desfiinţează bibliotecile… nu poate fiecare bibliotecă, dacă are 12 angajaţi, să fie ordonator de credite. Cuplaţi-vă sub un singur director care e ordonator de credite!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei