Ciolacu, replică pentru Geoană: „Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO mi se pare deja de noaptea minţii” (VIDEO)

Ciolacu, replică pentru Geoană: „Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO mi se pare deja de noaptea minţii” (VIDEO)
Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, că i se pare „de noaptea minții” ca un angajat al NATO, fie el și secretar general adjunct, să nu-i răspundă unui stat membru.

Declarația vine la capătul unui schimb de replici între Marcel Ciolacu și Mircea Geoană. Liderul PSD i-a cerut lui Geoană să spună cum a ajutat România din funcția de secretar general adjunct al NATO. Joi, în replică, Geoană a susținut că „nu e treaba domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu trebuie să spună ce face ca prim-ministru al României, acolo sunt întrebări foarte mari”.

Ciolacu: Să îmi spună un angajat al NATO că nu trebuie să răspundă unui stat NATO e de noaptea minţii

Întrebat, vineri, cum comentează afirmațiile secretarului general adjunct al NATO, liderul PSD a susținut: „În primul rând, nu trebuie să dau o replică. Ce fac eu pentru români v-am spus mai devreme şi eu şi dl ministru (al Agriculturii) (…) Vă întreb ceva, dacă nu vă supăraţi. Sunt premierul României. România e stat membru NATO. Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO mi se pare deja de noaptea minţii”.

Declarațiile au fost făcute la finalul vizitei pe care Ciolacu a făcut-o la sistemul de irigaţii SPA Nămoloasa, alături de ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD).

Schimbul de replici dintre Ciolacu și Geoană

Amintim că, inițial, liderul PSD a spus că şi-ar dori ca Mircea Geoană să explice public ce a făcut pentru România în calitate de secretar general adjunct al NATO.

„Hai să vedem ce-am realizat pentru ţara noastră, că totuşi eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România? Ce? Eu nu vin în faţa dumneavostră şi-mi fac bilanţul? (…) Nu e normal să dau explicaţii?!”, declarase Ciolacu, la România TV.

Joi, Geoană a reacționat, la Digi24: „Cu ce am făcut la NATO, cu tot respectul pentru oricine, conduc această Alianță de 32 de țări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine pentru NATO și pentru România. Nu e treaba domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu trebuie să spună ce face ca prim-ministru al României, acolo sunt întrebări foarte mari. (…) Cred că răspunsurile pe care trebuie să-l dea prim-ministru în fața țării sunt mai aproape de pielea și buzunarul românului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:23 - Ce părere are despre România un italian stabilit în Sibu? „Au încercat să mă trateze acolo ca un sclav”
23:04 - De ce nu se dă mesaj Ro-Alert înaintea unui cutremur. Explicația lui Raed Arafat
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”