Ciolacu: „Relaţia mea cu Iohannis e instituţională. Nu poate ieşi din logica de a ţine cu un partid” / Despre miniterenul de golf pentru președinte: „Nu-mi vine să cred că directorului RAPPS i-a trecut prin cap să-l facă”

Publicat: 01 10. 2024, 23:55
Actualizat: 01 10. 2024, 23:58
Președintele Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, liderul PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu are cunoștință despre vreo amenajare specială la vila de protocol a președintelui Klaus Iohannis din Neptun, unde, potrivit informațiilor G4Media, s-a făcut un miniteren de golf. Ciolacu a mai spus că nu crede că șeful RAPPS s-a gândit să facă așa ceva fără să i se ceară acest lucru și a promis că dacă va ajunge în fruntea statului, va desecretiza cheltuielile Administrației Prezidențiale.

Răspunsul lui Ciolacu, întrebat despre miniterenul de golf al lui Iohannis

„N-am făcut nicio vizită la vila de protocol a președintelui de la Neptun. Nu am informații, nu vă pot povesti ceva.

Cred că până la urmă vor trebui toate desecretizate și opinia publică să cunoască. Dacă voi avea onoarea să fiu ales președinte, voi face acest lucru, iar cheltuielile trebuie să fie cât se poate de transparente. Mă mir că după 10 ani avem aceleași discuții

RAPPS e în subordinea Secretariatului General, nu cunosc cum se fac lucrările. (…) Nu-mi vine să cred că directorului RAPPS i-a trecut prin cap să facă un teren de golf, dacă el există. (…) Eu, din funcția de premier, nu am cerut amenajări speciale”, a declarat premierul, pentru Digi24.

Liderul PSD: Cu Iohannis am o relație instituțională

Marcel Ciolacu a mai afirmat că nu a avut cu Iohannis „o relaţie sau discuţii politice” deoarece acesta „nu poate ieşi din logica de a ţine cu un partid politic”.

„Relaţia mea cu preşedintele e una instituţională şi sunt mândru de acest lucru și mi se pare normal. N-am avut o relaţie sau discuţii politice cu preşedintele Iohannis și cred că ştiţi de ce. (…)

Nu poate ieşi din logica de a ţine cu un partid. Asta mă deranjează, pentru că e şi preşedintele meu, şi preşedintele dvs, indiferent dacă eu l-am votat sau dvs nu l-aţi votat. Măcar la sfârşit de mandat trebuie să depăşim acest lucru”, a mai spus Ciolacu, la Digi24.

Totodată, acesta a afirmat că e „dezamăgit de prestaţia preşedintelui Klaus Iohannis”