Ciolacu: Propun să construim o ţară în care, când pleacă în deplasări externe, preşedintele să caute nu avioane de lux, ci aeronave încăpătoare pentru delegații economice puternice (VIDEO)

Publicat: 30 09. 2024, 21:33
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la prezidențiale. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la prezidențiale, a declarat, luni, că vrea ca preşedintele României să aibă un Consiliu Economic Consultativ cu întâlniri lunare, iar când pleacă în deplasări externe, să caute nu avioane de lux pentru sine, ci aeronave încăpătoare pentru delegaţii economice puternice – o aluzie la președintele Klaus Iohannis și deplasările acestuia cu avioane de lux.

Ciolacu, planuri pentru Președinție (și un atac voalat la Iohannis)

„Propun să construim o ţară în care preşedintele României să aibă la Palatul Cotroceni un Consiliu Economic Consultativ cu întâlniri lunare, un Consiliu din care să facă parte cei mai importanţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, alături de analişti economici, experţi pe domenii şi înalţi funcţionari.

Asta înseamnă cu adevărat să faci echipă cu oamenii de business pentru binele ţării.

Vă propun să construim o ţară în care, atunci când pleacă în deplasări externe, preşedintele României să caute nu avioane pentru luxul său personal, ci aeronave cât mai încăpătoare pentru delegaţii economice puternice, cum fac liderii statelor europene dezvoltate.

Aceasta e calea sigură pentru a dezvolta mediul de afaceri şi economia noastră”, a declarat Marcel Ciolacu, la un eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Ciolacu vorbește despre un parteneriat autentic între stat şi mediul privat

Premierul a mai susținut că pentru o economie cu adevărat puternică e nevoie de un parteneriat real între politicieni și antreprenori: „Toate acestea nu se pot realiza fără un parteneriat autentic între stat şi mediul privat. De aceea, propun să deveniţi unul dintre pilonii esenţiali ai acestui Parteneriat pentru viitorul unei economii puternice a României. Aveţi expertiza necesară, aveţi viziune, aveţi curajul probat de determinarea cu care v-aţi dezvoltat afacerile. Vă propun să construim împreună o economie în care niciun politician să nu mai ia decizii care privesc mediul de afaceri fără ca reprezentanţii acestuia să fie parte a deciziei”.