Ciolacu: Prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Prin această măsură, am oprit creşterea speculativă a preţurilor (VIDEO)

Publicat: 31 01. 2024, 09:07
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, la debutul ședinței de guvern de miercuri, că plafonarea adaosului comercial pentru o serie de alimente de bază va fi menținută încă două luni.

Ciolacu: Guvernul prelungește măsura plafonării de preț la alimente

„Scopul principal al şedinţei de azi e să prelungim cu încă două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Prin această măsură, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creşterea speculativă a preţurilor. Continuarea cu încă două luni e necesară, fiind un ajutor esenţial mai ales pentru cei cu venituri mici.

În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază preţuri mai mari, în medie, cu 20%, iar în unele cazuri preţurile ar fi fost cu mult peste, de nesuportat pentru majoritatea românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu anunță un „mecanism predictibil” pentru a „ține prețurile sub control”

„În paralel, vom construi cu marile lanţuri de magazine, cum am stabilit, un mecanism predictibil pe termen lung – vrem să ţinem preţurile sub control, iar fermierii, producătorii şi procesatorii români să primească răsplata corectă pentru munca depusă”, a mai spus Marcel Ciolacu.