Ciolacu, pe B1 TV: „PSD a câștigat alegerile cu o diferență de 10% față de PNL / Alianța PSD-PNL are un scor cu 5 în față la europarlamentare. Putem spune că actualul Guvern e legitim” / De ce crede că Firea a pierdut scrutinul (VIDEO)

Ciolacu, pe B1 TV: „PSD a câștigat alegerile cu o diferență de 10% față de PNL / Alianța PSD-PNL are un scor cu 5 în față la europarlamentare. Putem spune că actualul Guvern e legitim” / De ce crede că Firea a pierdut scrutinul (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, pentru B1 TV, că partidul pe care-l conduce a câștigat alegerile locale de duminică, iar faptul că alianța PSD-PNL a câștigat europarlamentarele cu peste 50% demonstrează că guvernul lor e unul legitim.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu, pentru B1 TV:

  • Avem un vot politic și PSD a câștigat aceste alegeri cu o diferență de 10% între primul partid și al doilea partid, PNL.
  • Avem un scor cu 5 în față al acestei alianțe electorale, ceea ce dă o stabilitate actualului Guvern și putem spune că actualul Guvern e legitim cu 5 în față. Vedem ce se întâmplă în Franța, în Belgia, Austria, Germania, unde deja se vorbește în Franța de anticipate, de demisia premierului din Belgia.
  • România are în continuare o stabilitate politică.
  • La Sectorul 1 și 2, candidații comuni ai alinței, dl Tuță și dl Hopincă, sunt pe primele locuri după aproape 12-13% din secțiile de votare numărate faptic, nu prin exit-poll-uri. Rog colegii să numere până la ultimul vot.
  • La Capitală vom vedea care e diferența între Nicușor Dan și Gabriela Firea până la urmă. În acest moment, așa cum arată datele, că Dan e primar general.
  • Dânsa (Firea) e a treia pe listă (la europarlamentare). Dna Firea e aleasă europarlamentar. În viață mai și pierzi alegeri, asta e esența democrației. Nu trebuie PSD sau PNL să câștige absolut totul, important e că ce ne-am propus a fost să câștigăm alegerile. Ne-am clasat pe primul loc, am câștigat alegerile în alianță. Am spus că după alegerile din acest an n-o să mai vedem partid care să abă peste 50%.
  • (Posibil candidat comun la prezidențiale?) Faptul că românii ne-au dat un vot împreună cu 5 în față e o bază de discuție dacă transformăm această alianță electorală într-una politică. Să terminăm numărătoarea voturilor, apoi vorbim în partid, apoi în coaliție.
  • Dna Firea avut o campanie corectă, curată, n-a atacat pe nimeni, a expus programele pe care le-a avut. Se pare că nici de această dată n-a fost cea mai bună abordare. Am văzut și campania dlui Burduja, care a atacat-o pe dna Firea și a fost mai dezastruoasă, a avut 10%. Cumva decizia întârziată din coaliție a dus la acest rezultat.
  • Îl invit pe Nicușor Dan să mă abordeze din calitatea lui de primar general și din calitatea mea de premier pentru a construi cele mai bune lucruri pentru București
Urmăriți B1TV.ro și pe
`