Ciolacu, întrebat dacă l-ar pune pe Ciucă premier, în cazul în care ar câștiga prezidențialele: Categoric!

Publicat: 01 10. 2024, 23:20
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că dacă ar câștiga alegerile prezidențiale, l-ar nominaliza „categoric” pe Nicolae Ciucă, liderul PNL, pentru funcția de prim-ministru.

Ciolacu l-ar pune pe Ciucă premier dacă ar fi președinte

Ciolacu a declarat, pentru Digi24, că Ciucă nu a fost un premier slab. Întrebat dacă l-ar nominaliza să ocupe din nou această funcție, în cazul în care ar fi președintele României, Ciolacu a răspuns: „Categoric, n-am nici cea mai mică reținere”.

Acesta a mai dat de înțeles că și-ar dori o guvernare PSD-PNL și din 2025: „Normal că-mi doresc o continuitate. E logic. După 10 ani în care ţi-ai bătut joc, ai schimbat 10 premieri, sute de miniştri, după 30 şi de ani de democraţie, normal că vreau continuitate şi stabilitate”.

Ciolacu: Ciucă n-o să câștige prezidențialele

Amintim că, luna trecută, Nicolae Ciucă a declarat că dacă ar ajunge președinte, nu l-ar pune pe Ciolacu premier: „Marcel Ciolacu vorbește de cota progresivă, cum să-i acordăm un mandat când vorbim de cotă progresivă? Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”.

Ciucă a mai spus atunci că „la nivelul PNL, avem cel puțin 5 nume care se califică” pentru funcția de premier, dar nu a vrut să dea niciunul.
În replică, Ciolacu a declarat atunci: „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”.