Ciolacu, în ședința de guvern: După performanța fotbaliștilor noștri la EURO, aprobăm un Memorandum prin care finanțăm de la buget academiile de fotbal publice sau private. Modelul academiei lui Hagi trebuie multiplicat (VIDEO)

Publicat: 04 07. 2024, 13:26
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, în debutul ședinței de guvern de joi, semnarea unui Memorandum prin care să fie finanțate de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private. „Singura condiție e ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii și juniori”, a spus premierul. Ciolacu a precizat că decizia a fost luată în contextul prestației fotbaliștilor români la EURO 2024.

Decizia Guvernului Ciolacu, după prestația fotbaliștilor români la EURO

„Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la EURO 2024, care a declanșat pentru noi toți și emoție, și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm Naționalei o resursă constantă de tineri valoroși.

De aceea, aprobăm un Memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca de asemenea un leu. Singura condiție e ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii și juniori.

Cred că acesta e traseul corect, e un model de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța. Actuala Națională are mulți jucători crescuți acolo. Trebuie să recunoaștem asta și să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național”, a declarat Marcel Ciolacu, la debutul ședinței de guvern.