Ciolacu, în ședința de guvern: Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli / Le asigurăm antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin IMM Plus (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2024, 11:22
Actualizat: 25 09. 2024, 11:23
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, în debutul ședinței de guvern de miercuri, suplimentarea ajutoarelor de la stat pentru agricultori și antreprenori.

Noi fonduri pentru agricultori

„Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli afectați de secetă și de efectele războiului din Ucraina. Le asigurăm sumele necesare pentru plata integrală, de această daă, a sprijinului financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi și pentru subvenționarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

Suplimentăm bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane”, a declarat premierul, în debutul ședinței de guvern.

Ajutor pentru antreprenori

„Le asigurăm antreprenorilor plata la timp și fără sincope a ajutoarelor de stat prin programele IMM Plus. Este vorba de compensarea creșterii accizei la motorină utilizată drept combustibil și ajutoarele acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei. Pentru asta alocăm peste 250 de milioane de lei la Ministerul Finanțelor”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.