Ciolacu, în fața testului sincerității. Drulă: Dacă chiar vrea desființarea pensiilor speciale, nu trebuie să fie PNL de acord. Dă USR voturile! Noi cu PSD facem voturile, să trecem eliminarea pensiilor speciale! (VIDEO)

Publicat: 10 05. 2023, 18:19
Actualizat: 10 05. 2023, 18:21
Cătălin Drulă, președintele Uniunii Salvați România. Foto: USR / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că Marcel Ciolacu și restul PSD-iștilor mint când se tot laudă cum vor ei să elimine pensiile speciale. Iar PNL nici nu mai intră în discuție, de vreme ce chiar președintele partidului, Nicolae Ciucă, e beneficiarul unei pensii speciale de 18.000 de lei.

Dar dacă tot Ciolacu e atât de „Zorro” și vrea să pună capăt pensiilor speciale, Drulă îi vine în ajutor: șeful PSD poate să demonstreze că e sincer votând împreună cu partidul desființarea pensiilor speciale, iar USR-iștii vor asigura restul de voturi, dacă PNL-iștii nu se alătură demersului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Drulă, despre gaura din buget

Cătălin Drulă a vorbit întâi despre gaura de zeci de miliarde din buget și despre cum, din nou, guvernanții au mințit.

„Noi spunem de un an de zile că vom ajunge la acest dezastru bugetar. Cifrele sunt destul de clare. Ei au construit bugetul pe 2023 deja pe o gaură de 70 de miliarde de lei. Deci ei și-au propus să cheltuiască peste venituri cu 70 de miliarde de lei. Ăsta e deficitul de 4,4% din PIB.

Peste acești 70 de miliarde – deja e foarte mult – spun ei că o să fie o gaură de 20, adică o să ajungem la 90. De fapt, deja noi estimăm că gaura merge spre 30 de miliarde. Nu mai vorbim de 20, ci de 30 de miliarde,p entru că în ianuarie – a rilie am făcut 15.

Tendința, accelerarea chetuielilor și scăderea veniturilor, e în direcția greșită. Un pic de educație financiară pentru dl Ciolacu: să explice cum umpli o gaură de 30 de miliarde cu economii de 5, că și alea sunt supraestiamte, că n-o să fie de 5 miliarde pe Ordonanța asta”, a declarat Cătălin Drulă, pentru B1 TV.

PSD-iștii luptă cu pensiile speciale doar din gură

„De ce nu au curajul să ia măsuri de care chiar ei au vorbit, cum ar fi interzicerea cumulului pensiei speciale cu salariul de la stat. Și avem deja cazul celebru al premierului Ciucă. Celebru pentru două lucruri: plagiatul, despre ăla nu mai vorbim, vorbim de gloanțele AUR, și cumulul pensiei speciale de 18.000 de lei cu indemnizația de premier, care nu știu câte zeci de mii de lei mai e și aia.

Ei nu vor să se atingă de clientela de partid și de ei înșiși. Ciucă nu vrea să-și taie niciuna dintre sursele de venit.

De pensii speciale nu mai vorbim nimic. E blocată în Camera Deputaților… Ne spune Ciolacu: ”o să vin eu să-mi asum răspunderea, mă bat cu pieptul gol”. Păi avem voturi! Dacă vrea să eliminăm pensiile speciale, nu trebuie să fie PNL de acord. Dăm noi cu PSD, facem voturile să trecem eliminarea pensiilor speciale.

Nu vrea să elimine nici măcar pensiile (speciale) ale parlamentarilor. E cea mai simplă chestie. Avem proiectul depus de un an, nu l-a trimis nici măcar la Comisie.

Doar gura e de el. E zorro dl Ciolacu, se bate cu pensiile speciale, tot felul de chestii pe care l-au învățat consultanții să le spună, dar în realitate sunt oameni care nu vor să facă niciun fel de reformă. Fug ca dracu de tămâine. (…) Dacă îndrăznesc să miște un pic stânga – dreapta, îi omoară partidul”, a mai spus Drulă pentru B1 TV.