Ciolacu, în dialog cu noul premier bulgar: Dragă Nikolai, nu știu cum e la voi, dar eu nu am avut parte de nicio lună de grație, am intrat direct în foc (VIDEO)

Ciolacu, în dialog cu noul premier bulgar: Dragă Nikolai, nu știu cum e la voi, dar eu nu am avut parte de nicio lună de grație, am intrat direct în foc (VIDEO)
Sursă foto: Captură Video - Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut, vineri, o conferință de presă comună cu Nikolai Denkov, noul premier al Bulgariei, aflat în vizită în București. Cei doi au discutat despre Schengen, relațiile bilaterale și situația de securitate de la Marea Neagră.

„Dragă Nikolai, amândoi suntem prim-miniştri de puţină vreme. Nu ştiu cum e la voi, dar eu n-am avut parte de nicio lună de graţie. Am intrat direct în foc, dar nu mă plâng, nu am fost silit de nimeni şi ştiu că mereu focul căleşte”, i-a spus Ciolacu lui Denkov, în cadrul conferinței.

Ciolacu și Denkov, discuții despre transport și energie

Marcel Ciolacu a spus că el și Denkov au vorbit despre „relațiile excelente” dintre cele două țări: „Vreau să semnalez interesul ambelor părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă, precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu-Ruse”.

Acesta a mai precizat că în domeniul energiei au în vedere o mai bună interconectare a coridoarelor de transport al gazelor naturale și un efort comun pentru diversificarea surselor de energie.

Totodată, cei doi au vorbit și despre promovarea securităţii în regiunea Mării Negre, în contextul războiului rus în Ucraina.

Premierii României și Bulgariei au vorbit și despre aderarea celor două țări la Schengen

„Am abordat și subiectul extinderii Schengen şi finalizării procesului de aderare a României şi Bulgariei cât mai curând”, a continuat Marcel Ciolacu, precizând că ambele țări au făcut deja eforturi suplimentare în vederea aderării.

El a mai susținut că au convenit împreună să continue dialogul între ei, dar și cu partenerii europeni, în vederea atingerii obiectivului de aderare: „Prin tot ce a făcut, România a demonstrat că e un partener responsabil şi de încredere al UE în acest domeniu şi un furnizor de securitate pentru întreaga Uniune”.

„Am făcut planuri concrete de acţiune între ministerele noastre de Interne, Poliţia de Frontieră, la nivel politic şi vom lucra cu dvs pentru a se putea finaliza pozitiv acest proces”, a spus și premierul bulgar.

Denkov a mai precizat că, însă, nu totul depinde de politicienii din Bulgaria și România și că există procese interne atât în Olanda, cât şi în Austria asupra cărora nu au un control.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie