Ciolacu i-a cerut public Ligiei Deca să revizuiască până la finalul lunii măsura prin care sunt reduse bursele de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive (VIDEO)

Ciolacu i-a cerut public Ligiei Deca să revizuiască până la finalul lunii măsura prin care sunt reduse bursele de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a cerut ministrei Educației, Ligia Deca (PNL), să revizuiască până la finele lunii măsura prin care sunt reduse bursele de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive.

Ciolacu îi cere Ligiei Deca să schimbe normele privind acordarea unor burse

„Vreau să-i cer dnei ministru Deca să revizuiască până la finalul lunii măsura reducerii bursei de merit pentru elevii aflaţi la începutul carierei sportive. Nu sunt de acord cu această decizie ce ar urma să se aplice din septembrie, deoarece România vrea exact contrariul: să convingă cât mai mulţi copii să facă sport.

Vrem ca prin sport să-i îndepărtăm de alte tentaţii periculoase, vrem să-i ajutăm să crească sănătoşi și nu putem să facem asta dacă elevii sportivi pierd şi minimul de ajutor primit de la stat”, a declarat Marcel Ciolacu, în debutul ședinței de guvern de miercuri.

Ce prevăd noile reguli contestate de Ciolacu

Amintim că Ministerul Educației a tăiat jumătate din bursele de merit și de excelență acordate elevilor care iau premii la concursurile sportive. Au fost astfel eliminate medaliile de la concursurile liceelor sportive, regionale și interjudețene.

Potrivit actualei reglmentări, pe care premierul o vrea schimbată, în noul an școlar vor fi recompensați cu 450 sau 600 de lei lunar numai câștigătorii competițiilor organizate de inspectorate și cele internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)