Ciolacu: Guvernul adoptă contractul-cadru în Sănătate, conform celor convenite cu medicii de familie. Menţinem valorile de anul trecut (VIDEO)

Publicat: 31 01. 2024, 11:55
Actualizat: 31 01. 2024, 11:56
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat adoptarea în ședință de guvern a contractului-cadru în domeniul sănătăţii, în baza negocierilor cu medicii de familie.

„Guvernul va aproba contractul-cadru în domeniul sănătăţii şi, în baza celor convenite cu medicii de familie, va menţine valorile punctelor de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor de asistenţă medicală primară şi ambulatorie de specialitate”, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Precizările CNAS privind asistența medicală primară și ambulatorie

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat recent că, în urma negocierilor, s-a convenit ca pentru semestrul I al anului să se mențină valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate, precum și suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului trecut.

Amintim că un proiect inițial al CNAS a stârnit protestele medicilor de familie, aceștia avertizând că vor fi nevoiți să ceară bani pacienților pentru consultații.