Ciolacu: E exclus ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale / PSD va avea cel mai mare scor / Partidul de pe primul loc la parlamentare face propunerea de premier, președintele trebuie să respecte Constituția

Ciolacu: E exclus ca PSD să nu aibă candidat la prezidențiale / PSD va avea cel mai mare scor / Partidul de pe primul loc la parlamentare face propunerea de premier, președintele trebuie să respecte Constituția
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că e exclus ca PSD să nu aibă candidat la alegerile prezidențiale, dat fiind că e cel mai mare partid din România. Totodată, acesta a insistat că PSD va avea cel mai mare scor în alegeri, iar președintele țării trebuie să respecte Constituția și să dea funcția de premier partidului care iese pe primul loc.

Ciolacu, despre președintele țării și alegerile prezidențiale

„Exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcția de președinte! E cel mai mare partid din România”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă el va fi acel candidat, Ciolacu a spus că PSD va lua decizia în cadrul unui congres, după alegerile din 9 iunie.

Totodată, liderul PSD a afirmat că „nu e mulțumit” de președintele Klaus Iohannis și că-și dorește „un președinte care să înțeleagă că sunt cei mai importanți ani pentru dezvoltarea României, un președinte care să stea umăr la umăr cu premierul”.

Ciolacu, despre alegerile parlamentare și guvernarea cu PNL

Marcel Ciolacu a repetat apoi că e nevoie de stabilitate în România și că într-o astfel de perioadă țara nu poate fi condusă de un singur partid sau de o alianță conjuncturală: „Trebuie să vii cu o reformă administrativă, fiscală, reformă bugetară. Asta nu înseamnă că dai oameni afară”.

Acesta a mai precizat că are o înțelegere cu Nicolae Ciucă, liderul PNL, să discute în coaliție dacă vor merge separat sau împreună la alegerile parlamentare.

Întrebat ce scor va avea PSD la alegeri, Marcel Ciolacu a răspuns: „PSD va avea cel mai mare scor. Victoria e când îți arată românii care e viitoarea guvernare. Cine e pe primul loc va câștiga, sper că vom avea un nou președinte, care să respecte Constituția și să dea mandatul de premier partidului de pe primul loc”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`