Ciolacu, după discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad: „A zis ceva de România? Voiaţi să-i interzic să vină? Iertaţi-mă, Ungaria e al treilea partener al României din UE” (VIDEO)

Ciolacu, după discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad: „A zis ceva de România? Voiaţi să-i interzic să vină? Iertaţi-mă, Ungaria e al treilea partener al României din UE” (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că nu putea să-i interzică lui Viktor Orban să intre pe teritoriul României și că a vorbit cu acesta despre investiții. Lui Ciolacu i s-a cerut o poziție pe subiect după ce premierul Ungariei iar a făcut declarații controversate la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad.

Ciolacu: Nu e treaba mea ce zice Viktor Orban

Întrebat, duminică, despre discursul lui Viktor Orban de cu o zi înainte, Marcel Ciolacu a răspuns: „Treaba dânsului. A zis ceva de România? Voiaţi să-i interzic să vină pe teritoriul României? Acelaşi lucru mi se pare că l-a spus şi la Bruxelles şi la Budapesta. Nu e treaba mea! Eu am vorbit lucruri concrete în ce priveşte relaţia economică şi am văzut că s-a raportat la relaţii economice. Iertaţi-mă, e al treilea partener al României din UE Ungaria. Ăsta e adevărul! Da, am vorbit şi dl Grindeanu să promoveze în Guvern, o să se promoveze şi în Guvernul Ungariei să pornim SF-ul de tren rapid între Budapesta şi Bucureşti şi o să ne ţinem de cuvânt”.

Ce a declarat Viktor Orban la Băile Tușnad

Amintim că Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Băile Tușnad, că Rusia e o țară „logică, calmă și previzibilă”, cu „o conducere hiper-rațională”, iar Occidentul e cel care e irațional.

El a mai spus că dacă Europa nu va avea o politică a păcii și dacă Donald Trump va câștiga prezidențialele din SUA, atunci UE va trebui „să-și recunoască înfrângerea” și „să plătească preţul acestei aventuri de război şi asta ne va afecta şi pe noi”.

De asemenea, premierul Ungariei a ironizat autoritățile române, afirmând că „vestea bună” e că de această dată, spre deosebire de anul trecut, nu a mai primit „instrucţiuni diplomatice” de la Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)