Ciolacu, după ce consiliera sa l-a comparat cu Winston Churchill: „E un pic cam mult…” (VIDEO)

Ciolacu, după ce consiliera sa l-a comparat cu Winston Churchill: „E un pic cam mult...” (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, sâmbătă, că „e un pic cam mult” să fie comparat cu fostul prim-ministru britanic Winston Churchill. Comparația chiar a fost făcută recent de Victoria Stoiciu, una dintre consilierele sale.

„Nu am auzit… E un pic cam mult. E mult, e un politician de excepţie Churchill, cu toţi citim din el. De exemplu, mai are o vorbă celebră: ”dacă te opreşti după fiecare câine care te latră şi arunci cu pietre, nu mai ajungi niciodată la destinaţie””, a afirmat Marcel Ciolacu.

Stoiciu: Istoria e plină de oameni cu rezultate şcolare mediocre

Reacţia sa vine după ce consiliera lui, Victoria Stoiciu, a scris recent, în contextul discuţiilor despre media la Bacalaureat obținută de premier, că „istoria e plină de oameni cu rezultate şcolare mediocre, dar care au fost politicieni brilianţi”. Și l-a dat exemplu pe Churchill.

„Discuţiile astea despre note şi diplome mi se par teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici. Inteligenţa şi abilitatea unui om politic nu se măsoară prin note şi gradaţii academice. Calitatea unui om politic se măsoară prin cât de bine reuşeşte să gestioneze complexitatea guvernării şi să reprezinte interesele cetăţenilor. Iar asta presupune cu totul alte abilităţi decât să excelezi la matematică sau gramatică.

Istoria e plină de oameni cu rezultate şcolare mediocre, dar care au fost politicieni brilianţi şi au făcut diferenţa în destinul unor popoare. Unul dintre ei e Winston Churchill, care era un elev mediocru şi foarte problematic. De asemenea, istoria abundă de politicieni cu studii universitare şi chiar doctorate, care şi-au condus popoarele către dezastre”, a scris Victoria Stoiciu, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”