Ciolacu: Doi cetăţeni români încă sunt ostatici ai Hamas. Există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel (VIDEO)

Ciolacu: Doi cetăţeni români încă sunt ostatici ai Hamas. Există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, că printre ostaticii luați de gruparea teroristă Hamas în atacul asupra Israelului din 7 octombrie 2023 încă sunt şi două persoane care au cetăţenie româno-israeliană. Afirmația a fost făcută după o vizită a premierului în Israel. Ciolacu a mai precizat că a sesizat o „îngrijorare” în rândul comunităţii româneşti din această ţară.

Ciolacu, declarații după vizita în Israel

„Există o îngrijorare în rândul comunităţii româneşti din Israel.

Mai mult, din ostaticii rămaşi, doi au cetăţenie română şi israeliană, iar patru erau în procedură de obţinere şi a cetăţeniei române.
M-am întâlnit cu premierul, cu preşedintele Israelului, cu preşedintele Parlamentului, Knessetului. Nu a existat instituţie în care să intru cu colegii mei fără să întâlnesc cel puţin o persoană care să nu-mi spună că părinţii i s-au născut în România, că (…) sunt din Neamţ, din Iaşi. Este o legătură foarte strânsă între România şi Israel.

Vom continua să monitorizăm situaţia din Orientul Mijlociu. (…) Întotdeauna între Guvernul României şi Guvernul Israelului a existat o legătură strânsă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu, întâlnire cu Netanyahu în Israel

Amintim că, joi, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei de lucru în Israel alături de mai mulți miniștri.

„Consolidând cooperarea cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și prietenii noștri israelieni. România și Guvernul României susțin dreptul Israelului la autoapărare și am exprimat preocupările noastre cu privire la situația de securitate și pericolul de escaladare regională”, a transmis Ciolacu joi, pe platforma X, în contextul acestei vizite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`