Ciolacu, despre greva generală a profesorilor: Presupun că joi vom avea o discuție / Abordările în care fiecare apucă ceva după interesele lui cred că e cazul să fi luat sfârșit (VIDEO)

Publicat: 16 05. 2023, 16:01
Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților. Sursă foto: Captură Video - Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat marți, întrebat despre greva generală din Educație, că ar vrea „o abordare, totuşi, responsabilă faţă de copiii noştri, faţă de actul de învăţământ”.

Ciolacu, reacție după ce sindicatele din Educație au anunțat greva generală

Președintele PSD a spus că a avut deja o discuție cu unii dintre liderii de sindicate și presupune că joi va avea o întâlnire. O discuție e posibil să existe și cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

„Aş vrea o abordare, totuşi, responsabilă faţă de copiii noştri, faţă de actul de învăţământ şi ţinând cont că până în ianuarie Parlamentul va trebui să vină cu o nouă Lege a salarizării şi cred că acesta e contextul logic în care trebuie să ne încadrăm”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a îndemnat apoi la negociere și responsabilitate: „Abordările prin care fiecare apucă ceva în funcţie de interesele lui, după 30 de ani de democraţie, cred că ar fi cazul să fi luat sfârşit”.

Amintim că, marți, liderii principalelor sindicate din învățământ au anunțat declanșarea grevei generale din 22 mai, pe termen nelimitat. Aceasta va fi precedată de o grevă de avertisment miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. La câteva ore după anunț a avut o reacție și Ligia Deca, ministrul Educației.