Ciolacu: De 30 şi ceva de ani, vin miniştri și premieri şi spun că fac digitalizare. M-am săturat! Nu pot să ridic din umeri şi să mă uit că avem cea mai mare evaziune din Europa (VIDEO)

Publicat: 10 07. 2024, 18:18
Actualizat: 10 07. 2024, 19:38
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a insistat că e nevoie de reforme și digitalizarea ANAF. Liderul PSD a reacționa astfel la protestele contabililor și antreprenorilor legate de introducerea e-TVA.

Ciolacu, reacție la protestul contabililor

Întrebat despre nemulțumirile legate de e-TVA, Marcel Ciolacu a răspuns: „Am avut întâlniri şi cu ministrul Boloş şi am făcut modificări şi pe e-Transport. E normal, după 30 de ani de promisiuni, de incapacitate a statului, să facă ordine şi să facă digitalizarea ANAF. Sunt lucruri care deranjează. Aţi văzut disponibilitatea mea şi a colegilor să facem modificările, după ce avem discuţiile”.

Premierul a mai spus că au existat „neconcordanţe tehnice”, dar s-au făcut modificările necesare în urma discuțiilor.

„Nu poţi să anulezi tot, pentru că, din punctul meu de vedere, e un pas imens. Suntem în faza în care se reglează aceste lucruri”, a insistat șeful Guvernului.

Ciolacu: Eu m-am săturat!

Liderul PSD a mai spus că el e responsabil și nu va renunța la măsurile bune, chiar dacă pe moment nepopulare, doar pentru că urmează alegerile.

„Eu m-am săturat, de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de Finanţe și premieri şi spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, premier al României, şi să mă uit că avem cea mai mare evaziune din Europa.

Când mă uit la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA!”, a mai declarat Marcel Ciolacu.